Hoogeveense Ayden brengt nummer Déjà Vu uit met Ronnie Flex: ‘Hij was meteen dol op het nummer’

De Hoogeveense Sanne Veerbeek, artiestennaam Ayden, woonde jarenlang in Los Angeles om muziek te maken, maar kwam terug naar thuisland om op de Nederlandse tour te gaan. Vorige week bracht ze het nummer Déjà Vu uit, samen met niemand minder dan Ronnie Flex.

Het nummer is ondertussen meer dan 250.000 keer gestreamd via Spotify en 100.000 keer beluisterd via YouTube. „De track schreef ik een tijd geleden al. Mijn producer was in de studio met Ronnie en liet het nummer horen. Hij was er meteen gek van. Hij wilde ook wel deel uitmaken van het nummer. Er gingen een paar maanden overheen, maar een paar maanden geleden stuurde hij via Instagram: ‘Je muziek is echt tof’. Ik vroeg of hij nog steeds mee wilde werken aan Déjà Vu. Hij wilde dat ik hem meteen de trackversie stuurde en binnen een dag had ik zijn deel terug. Daarna hebben we het afgemaakt met z’n allen in de studio.”

Ayden is ontzettend blij met deze single, maar dat geldt eigenlijk voor alle drie singles die ze vanaf november heeft uitgebracht. In november was daar ‘Te laat’ en in februari T-shirt. Allemaal Nederlandstalige nummers. Wie Ayden anderhalf jaar geleden sprak, had dat niet verwacht.

In december 2018 kwam ze na een lange tijd in LA te hebben gezeten weer naar Nederland. Toen ze terug zou gaan begin 2019, besloot ze toch in Nederland te blijven. „Hier voel ik me echt thuis. De keus om hier te blijven kwam uit mijn hart. Hier heb ik mijn vrienden en familie dichtbij. Ik wil muziek maken op de plek waar ik me thuis voel.”

Team opbouwen

In Los Angeles had Ayden alles goed voor elkaar en in Nederland moest ze weer een team om haar heen bouwen. „Dat duurde bijna een jaar. Ik moest mensen vinden die het avontuur met me aan wilden gaan en die vond ik.” Spijt van haar terugkeer naar Nederland heeft ze absoluut niet.

„De workdrive die ik Amerika heb geleerd, kan ik hier toepassen. Ik neem veel op, schrijf veel melodieën. Amerika is echt een goede leerschool geweest. Ik hoop aan het einde van het jaar een EP uit te brengen, wie weet wel een album. Maar dan wel in het Nederlands. Dat is iets heel nieuws, maar wel erg mooi om te doen.”