Eindelijk de eerste vaartocht

Noordscheschut - De Caland ligt tegen de kant van de Hoogeveense Vaart, over niet al te lange tijd komt de middaggroep aan boord. Het eerste tripje van Albert Wolting zit erop.

Iedere dinsdag verzorgt hij een vaartocht van Echten naar Noordscheschut waarbij hij onderweg tal van wetenswaardigheden deelt over de vaarhistorie van Hoogeveen. „De ochtend is goed verlopen. Het was spannend. Uiteraard heb ik wat kleine dingetjes ontdekt die we anders kunnen doen”, vertelt de schipper terwijl hij aan boord wacht op de middaggroep.

De vaartocht is onderdeel van een dagvullend programma gecombineerd met een fietstocht. Vandaar de naam VaarFietstocht.

„Vanmorgen gingen we op pad met genodigden en RTV Drenthe en is de tocht officieel gestart door wethouder Erik Giethoorn.” Met een toeter gaf de wethouder het startsein. „De genodigden waren enthousiast”, vertelt de schipper uit Hoogeveen. Vanmiddag hebben we de eerste groep ‘gewone deelnemers’ aan boord.

Hoeveel mensen mee aan boord kunnen hangt af van het aantal dat uit een huishouden komt. Aan boord nemen de passagiers plaats in een tent met compartimenten. De indeling wordt bepaald door medewerkers van Punt H, waar mensen zich ook kunnen opgeven voor de VaarFietstocht.