VaarFietsTochten Drentse Praam gaan eindelijk van start

Hoogeveen - De Drentse Praam start morgenvroeg met de eerste VaarFietsTocht. Het startsein wordt gegeven door wethouder Giethoorn van de gemeente Hoogeveen. De VaarFietsTocht vindt iedere dinsdag plaats in de maanden juli en augustus.

,„De startplaats is bij Gasterij de MolenHoeve in Echten. Men gaat varen en fietsen. Als de deelnemers ’s morgens starten met varen, worden de fietsen naar het eindpunt getransporteerd. Fietsen de deelnemers ’s morgens, dan vaart men ‘s middags en worden de fietsen ook weer vervoerd. Aan boord wordt een kopje koffie of thee geschonken”, vertelt initiatiefnemer Albert Wolting.

In de passagierstent staat een beeldscherm opgesteld. „Tijdens de tocht worden er beelden getoond van het oude en nieuwe kanaal."

Men ontvangt een lunchpakket op Minicamping Schonewille in Nieuweroord.

De deelnemers die ’s morgens fietsen starten met koffie en gebak bij de MolenHoeve. De middagfietsers eindigen daar met koffie en gebak. In de fietstocht is een bezoek opgenomen aan de scheepvaartexpositie van de Drentse Praam. De expositie is ook voor belangstellenden geopend (Alteveer 127).

Het is een dag-arrangement dat eindigt om 16.00 uur. Boekingen vinden uitsluitend plaats via Punt H, Hoofdstraat 17A in Hoogeveen.