Drie Hoofdklassers hebben schema voorbereiding rond

Hoogeveen - De drie hoofdklassers uit onze gemeente starten drie weken eerder met de competitie en zullen dus ook eerder starten met de voorbereiding. Inmiddels hebben Noordscheschut, HZVV en Hoogeveen hun programma zo goed als rond. Laatstgenoemde ploegen treffen elkaar 15 augustus in een onderlinge confrontatie.

Promovendus Noordscheschut start als eerste met de voorbereiding. Trainer Marc van Meel staat dinsdag 21 juli weer op het veld met zijn spelers. Zaterdag 1 augustus wacht thuis dan het eerste oefenduel met HHC Hardenberg O23. Een week later speelt men thuis tegen Alcides, waarna 14 augustus thuis VV Emmen de tegenstander is. Dinsdag 18 augustus speelt men in Coevorden het Germanicus van André Mulder. Zaterdag 22 augustus staat er een drieluik met de eersteklassers PKC’83 en GRC op het programma. Tot slot is VKW op dinsdag 25 augustus thuis de tegenstander. Men zoekt nog een tegenstander voor 29 augustus.

HZVV begint onder leiding van de nieuwe trainer Rick Mulder maandag 27 juli aan de voorbereiding. Dinsdag 4 augustus wacht dan in Hardenberg meteen krachtmeting met Tweededivisionist HHC Hardenberg. Voor zaterdag 15 augustus staat dan de confrontatie met buurman Hoogeveen op het programma. Dit duel begint om 19.30 uur en wordt gespeeld bij Hoogeveen. Vervolgens treft HZVV drie tegenstanders waar ook Noordscheschut tegen oefent, te weten: VKW (18 augustus thuis), VV Emmen (22 augustus uit) en Alcides (29 augustus thuis). Men zoekt nog een tegenstander voor 8 of 11 augustus.

Hoogeveen start onder leiding van Nico Haak net als HZVV op maandag 27 juli met de voorbereiding. Zondag 2 augustus wacht dan thuis de eerste oefenwedstrijd tegen derdedivisionist DEM uit Beverwijk. Woensdag 5 augustus is derdeklasser Avereest de tegenstander. Deze ploeg wordt getraind door Stef Lamberink, die komend seizoen stage loopt bij de Hoogeveners. Een week later oefent men opnieuw op woensdagavond en is eersteklasser SV Dalfsen de tegenstander.

Na de stadsderby tegen HZVV op 15 augustus staat er anderhalve week geen oefenwedstrijd op het programma, om vervolgens woensdag 26 augustus de voorbereiding af te sluiten met een thuiswedstrijd tegen HHC Hardenberg O23. Dan moet de ploeg klaar zijn voor het grote werk, aangezien in het weekend van 29 en 30 augustus de eerste ronde van de landelijke TOTO KNVB Beker wacht.