Noah Schuurman wil goede gevoel terugkrijgen bij Hoogeveen

Hoogeveen – Hoofdklasser Hoogeveen wist met de 21-jarige Noah Schuurman opnieuw een talentvolle speler aan zich te binden. De inwoner van Dedemsvaart maakt de overstap van MSC.

Doordat de Meppelers stopten met prestatievoetbal op zondag moest Schuurman na twee seizoenen op zoek naar een nieuwe club. „Dat maakte de overstap natuurlijk wel iets eenvoudiger, maar ik had sowieso voor mezelf besloten om eens om me heen te kijken en te zoeken naar een nieuwe uitdaging.”

De interesse van Hoogeveen was niet nieuw. „Toen ik nog bij Dedemsvaart speelde heb ik ook al gesprekken gevoerd. Hoogeveen was toen net gepromoveerd, terwijl MSC al jaren in de Hoofklasse speelde en ook bovenin meedraaide. Voor mij gaf dat toen de doorslag.”

De stap als 19-jarige van tweedeklasser Dedemsvaart naar de Hoofdklasse leek destijds soepel te verlopen. „Dat verbaasde mij wel, omdat je natuurlijk nog jong bent. Het eerste jaar verliep meteen prima. Trainer Berry Zandink gaf jongens zoals mij ook het vertrouwen. Als je goed speelde en trainde gaf hij je voldoende speelminuten. Vanaf het begin speelde ik in de basis en ik scoorde veel in de eerste seizoenshelft. Daarna kregen we het moeilijk en werd het zwaarder. Het afgelopen seizoen verliep teleurstellend. Dat had natuurlijk ook te maken met het besluit van de club om te stoppen met zondagvoetbal.”

Plaatsgenoot

Plaatsgenoot Levon van Dijk speelt als drie seizoenen bij de Hoogeveners en was een goede referentie. „Ik heb heel veel met hem gesproken. Hij kent immers alle spelers en weet wat voor club het is. Zijn verhaal sprak mij en overtuigde mij ervan dat dit de juiste stap is.”

Hoogeveen won de laatste editie van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi. Een toernooi dat Schuurman een jaar eerder zelf nog won met MSC. Het toernooi heeft dan ook een speciaal plekje in zijn hart. „Van jongs af aan ging ik altijd al kijken bij Dedemsvaart. Het is dan fantastisch dat je er nu als speler aan deel mag nemen. Met Dedemsvaart haalden we al de finaledag hetgeen een fantastische ervaring was. Het werd natuurlijk alleen maar mooier toen ik een jaar later met MSC het toernooi won.”

Sportief zijn de verwachtingen ook duidelijk. „Hoogeveen speelde de afgelopen twee seizoenen al bovenin mee. Er zijn nu wel ploegen gepromoveerd, maar er komt niets terug uit de Derde Divisie. Dat laatste vergroot denk ik onze kansen. Ons doel moet natuurlijk ook zijn om bovenin mee te strijden. Voor mij is het na de mindere periode bij MSC ook zaak het goede gevoel weer terug te krijgen.”

Zaalvoetbal

Het afgelopen seizoen promoveerde hij met het zaalteam van SV Dedemsvaart ook nog naar de Topklasse. „Daar stop ik nu voorlopig mee. Ik richt mijn pijlen nu volledig op Hoogeveen en mijn studie aan de Calo (lerarenopleiding lichamelijke opvoeding). Bij Hoogeveen trainen we drie keer en dat valt niet te combineren met het spelen in de zaal en mijn studie. Ik moest dan ook keuzes maken. Veldvoetbal staat voor mij dan ook op één.”