Jeugd van De Wolden wordt uitgedaagd tot organiseren

Zuidwolde – Jongeren uit de gemeente De Wolden hoeven zich deze zomer niet te vervelen, maar ze moeten er zelf wel wat voor doen. De gemeente en Welzijn De Wolden hebben namelijk een bedrag van 10.000 euro ontvangen van het ministerie van Volksgezondheid, welzijn en Sport om te gebruiken voor de organisatie van activiteiten.

De jongeren van De Wolden in de leeftijd tussen 12 en 18 jaar zijn vrijdag en/of zaterdag welkom bij de kick-off van dit project, dat de naam Summer Madness heeft gekregen. Vrijdagmiddag staat in Ruinerwold op het korfbalveld een reeks uitdagende workshops gepland: freestyle voetbal, freerunning, kickboksen en hiphopdance, maar ook minder inspannende workshops als foto’s maken met de telefoon, of een workshop graffiti. Dezelfde workshops zijn zaterdag ook te volgen op het voetbalveld van Zuidwolde. Op beide dagen begint het festijn om 14.00 uur. De eerste workshopsronde is van 14.30 tot 15.30 uur en de tweede van 16.00 tot 17.00 uur.

Er zijn in totaal 2 workshopronden, dus iedereen kan 2 workshops kiezen.

Te gekke zomer

Summer Madness beoogt ook na komend weekend allerlei activiteiten te organiseren. „Niks is te gek. Dit gaan we doen door allerlei leuke activiteiten en workshops te organiseren, maar daar hebben we jouw hulp bij nodig", laten jongerenwerkers Mascha Konterman en Ruben Drost weten. „Wie goede ideeën of een talent heeft en dat wil delen met anderen, of het gewoon leuk vindt om te helpen, dan kunnen die jongeren naar de kick-off komen en zich inschrijven." Het levert de actieve jongere ook nog wat op: niet alleen de leuke activiteit die hij of zij heeft bedacht in zijn of haar eigen dorp, maar ook een tof shirt van Summer Madness én een vergoeding via een cadeaubon die kan worden besteed bij een winkel in De Wolden naar keuze.

Summer Madness is een samenwerking tussen Young De Wolden en de sportfunctionarissen en cultuurcoaches van de gemeente.