AlleZFlex neemt EN uitzendbureau over

Zuidwolde – AlleZFlex in Zuidwolde heeft EN uitzendbureau in Hoogeveen overgenomen en zullen hun krachten bundelen. Daarmee groeit het Zuidwoldiger bedrijf van tien naar veertien medewerkers, want het volledige team van EN komt in dienst van AlleZFlex.

Ard Hartman, samen met Pascal Bunskoek de eigenaar van AlleZFlex: ,,Een halfjaar geleden vertelde onze HR-medewerkster Mariska dat ze een carrièreswitch wilde maken. Dat betekende dat wij op zoek moesten naar iemand die haar kon vervangen. We zochten eigenlijk naar een soort ‘Mariska-plus’. Een vast aanspreekpunt op ons kantoor met veel ervaring in het uitzendwezen.”

Twee vliegen in één klap

Het zou het perfecte moment zijn om twee vliegen in één klap te slaan, want naast de zoektocht naar een HR-medewerker hebben beide ondernemers de ambitie om groei te realiseren. Ze zijn om zich heen gaan kijken. Welk bedrijf sluit bij hun visie aan? Al vrij snel kwamen ze uit bij EN uitzendbureau, gevestigd aan de Stephensonstraat in Hoogeveen. Een bedrijf dat twaalf jaar geleden is opgericht door Ilse ter Stege. Net als de eigenaren van AlleZFlex gaat zij voor kwaliteit en bij voorkeur een langdurige samenwerking.

Via via werd Ilse gepeild hoe zij tegen een eventuele overname aankeek. Ze was weliswaar compleet verrast, maar bleek er toch voor open te staan. Ilse had wel enkele duidelijke voorwaarden: ,,De overnamekandidaat moet dicht bij mij staan én al mijn personeel mee over willen nemen.” De drie ondernemers zijn met elkaar in gesprek gegaan. De rest is geschiedenis. Per juli is de overname officieel. Ard: ,,De slogan van EN is: ‘Ambitie verbindt’. Dat sluit perfect bij ons aan.” Voor klanten en uitzendkrachten verandert er in principe niets.

Sparringpartner

Over de stap om haar bedrijf te verkopen, vertelt Ilse: ,,Ik zocht een sparringpartner, en door onze krachten te bundelen kunnen we groeien en de kwaliteit voor onze klanten en uitzendkrachten nog beter borgen” De twee heren vullen aan: ,,Kleinere bedrijven hebben, mede door wet- en regelgeving, steeds meer moeite om alle ballen in de lucht houden. Je moet daarom zorgen voor volume en kennis.”

Hoewel beide ondernemingen redelijk in de zelfde sectoren werkzaam zijn en breed georiënteerd zijn, is er slechts een geringe overlap aan klanten. Dat breed georiënteerd zijn, bleek in de afgelopen maanden overigens een voordeel. ,,Wij hebben elkaar de eerste twee weken van de coronacrisis wel even aangekeken. Hoe zou dit voor ons uitpakken? Welke koers moeten we gaan varen? Maar het is goed gegaan. We hebben juist omdat we in zoveel verschillende sectoren actief zijn, relatief weinig last ervan gehad”, blikken Ard en Pascal terug.

Laagdrempelig

AlleZFlex, dat staat voor alles wat met personeel, advies, bemiddeling en payroll te maken heeft, is in 2013 opgericht. Gestart vanuit de slaapkamer van Pascal, volgde een verhuizing naar de Nijverheidsweg. Na tijdelijk nog even onderdak te hebben gevonden aan de Middelveenseweg werd twee jaar geleden een volledig nieuw kantoor betrokken aan de Hoofdstraat 66. Een professionele huisvesting die vraagt om groei. Een locatie ook waar ze zeer blij mee zijn. ,,Het is laagdrempelig. Iedereen loopt hier gemakkelijk binnen.” Het EN team zal daarom ook verhuizen naar Zuidwolde.

Als het aan de twee Zuidwoldigers ligt blijft het niet bij de overname van EN uitzendbureau. Met een lach zegt Pascal: ,,Ik heb altijd gezegd: ik wil zo groot worden als Randstad. Hoe dan ook smaakt dit naar meer. We hebben de ambitie om verder te groeien. We willen onze horizon verbreden, maar niet inboeten op wat we nu doen.” In hun achterhoofd speelt het openen van een tweede vestiging. Maar dat is vooralsnog toekomstmuziek.