‘We kunnen ons niet alleen maar verschuilen achter pech’

Elim - Het was voor Mike Doldersum een bijzonder seizoen. De speler werd in zijn nog korte loopbaan bij de senioren bijna alleen nog maar kampioen. In het voorbije, afgebroken seizoen, bungelde zijn ploeg echter onderaan in de tweede klasse.

„Het is natuurlijk niet wat je er vooraf van verwacht had. In het begin hadden we misschien een beetje pech, maar als je zo vaak verliest kun je je daar niet alleen maar achter verschuilen.”

Herkansing in tweede klasse

Doordat het seizoen vroegtijdig werd afgebroken, krijgt Elim in het nieuwe seizoen toch nog een herkansing in de tweede klasse. „Daar zijn we natuurlijk blij mee. Toen we begin februari met 2-0 verloren van The Knickerbockers was het besef er niet echt meer dat het nog goed zou komen. De opluchting was uiteindelijk dan ook groot dat we te horen kregen dat we er toch inbleven. Het blijft alleen wel knagen dat je het niet op eigen kracht hebt kunnen doen. Dat was natuurlijk het mooiste geweest. Ook naar de trainer toe was het mooier geweest als we het seizoen op het veld hadden kunnen afsluiten.”

Een aantal clubs dat troosteloos onderaan stond heeft zelf degradatie aangevraagd. „Dat is bij ons absoluut niet aan de orde geweest. We willen gewoon gaan voor die tweede kans. We hebben geluk gehad en moeten er vooral lering uit trekken. We hebben een jonge spelersgroep die zich zeker nog verder kan ontwikkelen. Ik heb dan ook niet het gevoel dat we al aan ons plafond zitten.”

De spelers waren de afgelopen seizoenen door de goede prestaties verwend geraakt. Toch trad er volgens Doldersum hierdoor geen gemakzucht op. „Absoluut niet. We bleven ondanks de tegenslagen lange tijd wel strijdlustig en niemand gaf op. Pas in de laatste wedstrijden zag je soms de wanhoop in de ploeg sluipen als we weer een tegengoal moesten incasseren. Uiteindelijk verloren we die wedstrijden ook ruim.”

Uitstapjes

De aanvaller maakte eerder uitstapjes naar de hoofdklassers Alcides en HZVV. „Misschien dat ik in de toekomst nog eens de stap hogerop wil maken. Dat sluit ik zeker niet uit, maar voorlopig wil ik lekker bij Elim met mijn vrienden blijven voetballen. Ik kan lopend naar het sportpark. Het is een fijne club en prettig om hier te spelen.”

De komst van Erwin Sikkes als opvolger van Jan Otto Benjamins betekent ook een nieuwe prikkel voor de spelersgroep. „Jan Otto heeft ons ook in de jeugd getraind, dus de meeste spelers hebben nog geen andere trainer meegemaakt. Voor ons is het dus min of meer uniek dat er een andere trainer voor de groep staat. We zullen zien wat het wordt.”

Niet verveeld

De spelers hebben zich tijdens de voorbije voetballoze periode niet verveeld. „Ploeggenoot Wesley Boertien is een huis aan het bouwen. Sinds de competitie stilligt zijn we hem gaan helpen. Dat is voor ons nu de zaterdagse bezigheid. Het zegt wel iets over de groep dat je ook buiten het voetballen om voor elkaar klaarstaat en letterlijk en figuurlijk op elkaar kunt bouwen.”