‘Dat we niet eerder op dit idee zijn gekomen!’

Hoogeveen – Henri Stoefzand van Café De Lijst en Bas en Astrid Wilhelmus van restaurant Dégust hielden al veel activiteiten samen, maar dankzij de uitbraak van het coronavirus hebben ze wel een heel mooi plan bedacht.

Sinds de horeca weer open is, kun je op het terras van De Lijst genieten van de plateservice van Dégust, onder het genot van een drankje van de kroeg. ,,Dat we niet eerder op dit idee zijn gekomen”, zeggen Bas en Henri lachend.

Wie de kaart op het terras van De Lijst ziet liggen, gaat vast en zeker watertanden. Een grote tapaskaart met mosselen, bitterballen, zelfgemaakt friet met aioli, fetasticks, maar ook plateservice met onder andere een vegetarische hamburger, ribs & wings en zoervleisj. Om je vingers bij af te likken. Er wordt ook al gretig gebruik gemaakt van de service van beide horecazaken en daar zijn Bas, Astrid en Henri blij mee. ,,We hebben het goed voor elkaar op het terras.”

10 jaar

Henri heeft zijn kroeg deze maand 10 jaar onder zijn hoede en Bas en Astrid runnen met hart en ziel al 8 jaar Dégust. Bas: ,,Toen ik net in Hoogeveen kwam wonen, ging ik op zoek naar een stamkroeg. Ik vroeg een beetje rond en kwam natuurlijk bij De Lijst uit. Ik voelde me er meteen thuis. Astrid en Judith, de vrouw van Henri, kenden elkaar ook al heel lang. Toeval misschien? Maar wel erg leuk.”

Van het een kwam het ander en samen hebben de horecaondernemers ondertussen al veel gedaan. ,,Het festival blues en bluegrass, waarbij we vette bands in de Hoofdstraat hebben laten spelen, een brouwersdag, meerdere bierproeverijen en de Whisky Walk. En dan nu hebben we samen deze service. Dat is echt top. Er is nooit gezeur en het personeel loopt vaak door elkaar heen. Het werkt gewoon goed en onze zaken passen ook goed bij elkaar.”

Je kunt ook gewoon in het restaurant van Dégust eten en afhalen is eveneens mogelijk.