Bloemen op het bordes van het raadhuis zetten aan tot denken

Hoogeveen - Op het bordes van het gemeentehuis van Hoogeveen zijn bloemen neergelegd, net als bij diverse andere gemeentehuizen in Nederland.

Op een van de kaartjes is de tekst te lezen: ‘Voor onze vrijheid, onze grondrechten en onze democratie.'
Afzender met liefde en geduld.

De 'demonstranten'willen zo op een vriendelijke manier kennis geven dat zij zich niet senang voelen in een anderhalvemeter maatschappij. 

Liefde op anderhalve meter?

Een van de Hoogeveense demonstranten legt uit: ,,Ik zeg niet dat er geen corona is en weet dat er voorzichtigheid mee gemoeid is. Maar voor altijd leven in een anderhalvemeter maatschappij? Nee dank je.. Liefde op 1,5 meter, hoe zie jij dat? Mijn dochter van 12 heeft nog een heel toekomst voor haar, mijn vriend zijn boys ook. Het geldt gewoon voor alle kinderen. Mensen hebben fysiek contact nodig; een knuffel en een kus. Naar je familie en vrienden kunnen gaan zonder de verplichte 1,5 meter te moeten houden vind ik belangrijk. Kinderen moeten kunnen chillen met vrienden en uit kunnen gaan."

Spoedwet

Ze snapt niet dat de spoedwet er nog moet komen. ,,Die is volgens mij helemaal niet meer nodig. Terwijl het aantal besmettingen bleef dalen en andere landen de lockdown hebben opgeheven of versoepelen blijft de regering in Nederland angst zaaien. Er komt geen duidelijke uitleg, alleen werd herhaald: 'houd afstand en was je handen kapot. We zijn er nog lang niet en en komt een tweede golf.' Dat is niet ok!