Feestweek en Bloemencorso Elim alsnog afgelast

Zowel de feestweek als het bloemencorso in Elim gaat dit jaar niet door. Dat hebben de besturen van de Culturele Vereniging, Feestweek Elim, Siertuinvereniging en Bloemencorso zaterdag bekendgemaakt.

,,Er is vanuit de overheid en de gemeente geen duidelijkheid over wat er na 1 september op het gebied van evenementen wél mag. Daarnaast is er geen zekerheid over wanneer die duidelijkheid verwacht kan worden”, schrijft het bestuur in een persbericht. De besturen en organisatoren van de feestweek en het bloemencorso zijn al geruime tijd in overleg met andere partijen die er mede voor moesten zorgen dat het weer geslaagde evenementen zouden worden. Dat betekent dat onder meer contracten zijn gesloten, die ontbonden moeten worden. ,,Dat kost tijd. Op dit moment zijn bovendien de financiële verplichtingen voor ons als organisaties beperkt. Dit alles heeft ons, naast uiteraard de gezondheidsrisico’s, gezamenlijk doen besluiten om zowel de feestweek als het bloemencorso in 2020 niet door te laten gaan.”

50-jarig bestaan

De besturen spreken de hoop uit dat het er volgend jaar een stuk positiever voor staat, zodat zowel de Culturele Vereniging als Bloemencorso dan alsnog haar 50-jarig bestaan kan vieren.