Veel minder boetes via Hoogeveense flitspalen

De twee flitspalen in Hoogeveen waren de eerste vier maanden van dit jaar goed voor 1822 boetes.

Het leeuwendeel staat op het conto van flitspaal nummer 3743 die aan de Riegshoogtendijk staat. Een beruchte paal, omdat menigeen daar al de fout is ingegaan. De eerste vier maanden van dit jaar was dat 1791 keer. Op dit deel van de Riegshoogtendijk geldt een maximumsnelheid van 50 kilometer per uur. Deze flitspaal controleert alleen op snelheid en werkt voor beide rijrichtingen.

Het aantal overtredingen dat door deze paal is geregistreerd is ruim 40 procent lager dan de eerste vier maanden van 2019. Toen registreerde de paal 3121 overtredingen. Sinds ongeveer half april vorig jaar is de rondweg om Hollandscheveld open en komt er beduidend minder verkeer over de Riegshoogtendijk, zoals ook de bedoeling was.

Paal bij rotonde inmiddels weg

De tweede Hoogeveense paal aan de Mr. Cramerweg, bij het kruispunt met de Kanaalweg flitste de eerste maanden van dit jaar maar 31 keer. Logisch want de weg is lange tijd opengebroken geweest voor herinrichting en de stoplichten zijn inmiddels vervangen. De paal is inmiddels ook verwijderd omdat de stoplichten zijn vervangen door een rotonde.