‘Nu in gesprek over schadeafhandeling, daarna gaat het over de toekomst’

Hoogeveen - Het zijn hectische dagen voor Jan en Roelof Bork, de eigenaren van de twee panden aan de Hoofdstraat die het afgelopen weekend grotendeels in vlammen zijn opgegaan. Er is veel te regelen.

Omdat ze nog in afwachting zijn van de verzekering, zeggen ze nog weinig te kunnen vertellen over de herbouwplannen. ,,We moeten daarover ook nog in gesprek met de huidige huurders, waar we gelukkig een goed contact mee hebben. Deze gesprekken gaan nu nog alleen over de schadeafhandeling, de toekomstplannen komen daarna aan de orde. Geef ons in ieder geval 14 dagen de tijd, dan kunnen we waarschijnlijk meer duidelijkheid geven”, reageert Jan Bork.

Inmiddels is bij de gemeente een sloopvergunning aangevraagd voor het gedeelte dat nog overeind staat. Sloop is de enige optie. Op de vraag hoe de planning eruit ziet, antwoordt Bork: „Voordat de boel weer staat en er daadwerkelijk weer gewerkt kan worden, ben je zeker een jaar verder.”

Veilig

In de nacht van zaterdag op zondag brak brand uit in grillroom La Bamba, waarna het vuur oversloeg naar café De Pastoor. Zondag en maandag waren medewerkers van Bork Sloopwerken, het bedrijf van de beide broers, druk met sloopwerkzaamheden. ,,Tweede Pinksterdag was een belangrijke en mooie dag voor de horeca omdat ze na de coronacrisis voor het eerst weer open mochten. Dat gold ook voor het naastgelegen Pand 3&40. Dat moest wel veilig kunnen en dus moesten we een gevel slopen.”