Slachtoffers die door verdachte (39) zijn verwond met mes, blijken twee portiers Postkantoor in Hoogeveen

De slachtoffers van het steekincident van november vorig jaar bij Grand Café het Postkantoor in Hoogeveen zijn twee portiers van de horecagelegenheid. Ze liepen allebei verwondingen op.

Dat bleek donderdag bij een pro forma-zitting tegen de 39-jarige Hoogevener die ervan wordt verdacht dat hij twee slachtoffers met een mes heeft gestoken. Het steekincident gebeurde in de nacht van 23 op 24 november nadat de verdachte een conflict kreeg met de portiers bij de toegangsdeur van de horecazaak. De man zit sindsdien in voorarrest.

Volgens zijn advocaat blijkt uit de letselrapportage dat de verwondingen van de twee slachtoffers niet zo ernstig zijn dat sprake is van een poging tot doodslag. Hij vroeg de rechtbank om de man vrij te laten in afwachting van de inhoudelijke behandeling van de zaak. Maar dat verzoek is afgewezen.

Camerabeelden

,,De verdenking is dat een mes is gebruikt op een plek waar veel mensen waren”, oordeelde de rechtbank. ,,Dat is een ernstig feit.” De strafzaak wordt op 25 augustus inhoudelijk behandeld. Het wachten is nog op het reclasseringsrapport.

De politie heeft de bewuste nacht onderzoek gedaan in de horecagelegenheid. Ook zijn camerabeelden bekeken. De man zou met een mes hebben gezwaaid. Een van de portiers is met het mes aan zijn oor geraakt. Beide slachtoffers hebben aangifte gedaan. Het Postkantoor is inmiddels verkocht aan horecaketen De Beren.