Nieuwe Brasserie ‘Kleintje Narline’ opent donderdag de deuren

Zuidwolde - Brasserie ‘Kleintje Narline’ opent donderdag de deuren in de geheel verbouwde monumentale Bijschuur van Narline. Tijdens de sluiting van de horeca de afgelopen maanden ging de verbouw van dit gebouw door.

De bedoeling van Narline was om de Bijschuur te gaan gebruiken als feestlocatie voor trouwerijen, feesten en partijen en bijeenkomsten voor de zakelijke markt. Aangezien grote feesten nu nog niet gevierd kunnen worden, bedacht het team van Narline een nieuw concept: Kleintje Narline.

Andere menukaart

Het concept Brasserie 'Kleintje Narline' heeft een andere menukaart dan in de boerderij. Op de menukaart staan herkenbare, kleine, vriendelijk geprijsde gerechten. De gasten kunnen kiezen uit koude, warme en zoete kleine gerechten. De kwaliteit is gelijk aan de gerechten van Narline, maar dan in een ander jasje; meer eenvoud, net zo veel smaak. De Bijschuur is rijksmonumentaal en is gebouwd in 1768. In de rietgedekte, oorspronkelijke schaapskooi zijn alle gebinten in het zicht gebleven. In de brasserie is ruimte voor 70 gasten, met de huidige maatregelen kunnen er op dit moment, op andere halve meter afstand van elkaar, 30 gasten terecht. De brasserie heeft een eigen terras gekregen.

Afgelopen maandag mocht het team van Narline weer beginnen na een periode van 2,5 maand. Het bedrijf aan de Hoogeveenseweg was daarvoor nog maar 3 maanden geopend. In de boerderij kunnen gasten dineren en in het voorhuis bevindt zich een ruimte voor Private Dining en kookworkshops. Tijdens de lockdown werd het terras aangelegd. Op het terras komen grote parasols met verlichting en heaters, zodat gasten ’s avonds lang buiten kunnen borrelen. De horecagelegenheid kreeg ook een eigen moestuin. Chefkok Maarten Dragt kookt met de Franse klassieke kookstijl, maar ook de Dutch cuisine spreekt hem aan. Herkenbare ingrediënten, waar mogelijk uit de streek of liefst uit eigen tuin. De boerderij Narline is 7 dagen per week geopend vanaf 10.00 uur. Kleintje Narline gaat open van donderdag tot en met zondag vanaf 16.00 uur.

Vanwege de richtlijnen van het RIVM is reserveren voor binnen verplicht. Het team van Narline hoopt dat door de opening van de brasserie een breed publiek wordt aangetrokken. Dineren in de boerderij en gezellig uit eten in de brasserie.