Ondanks waterschade en rooklucht grote opluchting bij Pand 3&40: café opent 'gewoon' de deuren

Hoogeveen - Tot grote opluchting van eigenaren Monique Oost en Najib el Masoudi kon Pand 3&40 maandag om twaalf uur de deuren openen. Of vooral het terras, want daarvoor was bij de Hoogeveners de meeste belangstelling.

De terrasgangers hebben wel uitzicht op de uitgebrande panden van grillroom La Bamba en café De Pastoor. De brand van de nacht van zaterdag op zondag is ook nog een beetje te ruiken. Maar pand 3&40 kan van start.

Het vuur dreigde zaterdagnacht over te slaan. De brandweer heeft met man en macht geprobeerd dat te voorkomen. Daarbij is wel waterschade ontstaan.

Goed gevuld terras

,, Spannend was het wel’‘, zegt Monique Oost. ,,Ze hebben bij ons metingen verricht en de kanalen van de luchtafvoer schoon gemaakt.’‘ Maar alles was in orde en maandagmiddag was het terras goed gevuld.

Boven café De Pastoor woonde een jong stel. De twee zijn bij de schrik vrij gekomen, maar zijn nu dakloos. Terwijl ze pas enkele maanden in hun huisje woonden een het met hadden opgeknapt. Inwoners van Hoogeveen zijn een crowdfunding voor het tweetal gestart. Het initiatief is hier te vinden.