Diamanten bruidspaar Arend Takens en Hendrikje Benning nog vitaal en actief

Pesse - Arend Takens (87) en Hendrikje Benning (84) vierden zondag 31 mei hun 60-jarig huwelijk. Samen kregen ze 5 kinderen en werd de familie uitgebreid met aanhang en 16 kleinkinderen.

Arend is geboren in Borger en in zijn jonge jaren met zijn ouders verhuisd naar Pesse. Daar heeft hij Hendrikje ontmoet en zijn ze in 1960 getrouwd. Daarna trokken ze in, zoals dat vroeger gebruikelijk was, bij de ouders van Arend op de boerderij aan de Pesserveldweg. Bijna 40 jaar hebben ze samen het boerenbedrijf gerund. Gedurende de periode op de boerderij hebben ze diverse ontwikkelingen doorgemaakt. Van veel zwaar handwerk naar mechanisatie en specialisatie. De melkmachine maakte het handmelken overbodig. Er werd een trekker gekocht en een ligboxenstal gebouwd. Toen hun zoon het bedrijf overnam zijn ze naar het dorp verhuisd waar ze met veel plezier wonen.

Vitaal en actief

Arend en Hendrikje zijn nog behoorlijk vitaal en actief. Ze doen volop mee met de activiteiten in het dorp. Arend gaat 3 keer per week biljarten. Hendrikje heeft jaren gezongen bij het koor en is lid van de plattelandsvrouwen en de ouderensoos. Ze kaarten met familie en vrienden. Samen fietsen ze dagelijks door de mooie omgeving van Pesse.

Op de fiets

Na de overdracht van de boerderij ging Arend nog bijna dagelijks op de fiets naar de boerderij waar hij allerlei klusjes deed. Hendrikje ging vrijwilligerswerk doen bij het Rode Kruis en bracht eten rond voor Tafeltje Dekje.

Ze houden erg van gezelligheid. Binnenlopen voor een kopje koffie kan er altijd. Kleinkinderen komen graag voor een spelletje, een praatje of een hapje mee-eten.