Tour de Hollande bezoekt Hoogeveen

Hoogeveen - Ze gaf haar kantoorbaan afgelopen februari op om te beginnen met de verkorte officiersopleiding op de Koninklijke Militaire Academie. Vanwege de coronacrisis is de opleiding echter uitgesteld en wordt in september hervat. Het overkwam de 27-jarige Lise Koote uit Apeldoorn.

De Apeldoornse besloot niet stil thuis te gaan zitten afwachten maar zich in te zetten voor een goed doel. Lise zette een sponsoractie op voor het Rode Kruis en besloot op de fiets in 22 dagen alle provincies in Nederland te bezoeken. Fietsen voor het goede doel: Tour de Hollande.

Zo’n 1300 kilometer met de start in Schin op Geul in het uiterste zuiden. Intussen heeft ze meeste provincies gehad en is op de terugweg om op 5 juni in Valkenburg de actie af te sluiten.

Hoogeveen

Hoogeveen deed Lise zondag aan. „Mijn ouders komen beide uit Hoogeveen en heb hier familie wonen. Die familie in Nieuweroord, Hollandscheveld en Hoogeveen heb ik -op gepaste afstand- natuurlijk ook bezocht. Daarnaast overnacht ik ook bij kennissen. Ik heb mijn adresjes in Nederland en als er regio is waar ik geen familie of kennissen heb informeer ik bij hotels of bed and breakfasts en leg uit wat ik aan het doen ben. Iedereen reageert sympathiek en biedt mij gratis een overnachting aan.”

Rode Kruis

Behalve de sportieve fietstocht levert het ook diverse leuke en spontane gesprekken op. Lise hoopt een leuk bedrag binnen te halen voor het Rode Kruis, een organisatie die in Nederland en wereldwijd hulp geeft aan mensen in noodsituaties.

Wie Lise wil sponsoren kan gaan naar: https://www.geef.nl/nl/actie/tour-de-hollande/donateurs