Hoogeveense schrijver Egbert Dommerholt in de prijzen met boek over duurzaamheid

Hoogeveen - De Hoogeveense schrijver Egbert Dommerholt heeft vrijdag twee prijzen in de wacht gesleept met zijn boek ‘Prutsenderwijs duurzaam presteren’. Het is een boek over het wat, waarom en hoe van duurzame ontwikkeling en de circulaire economie.

De vakjury van BoekGoud ( tegenhanger van het Boekenbal) kende hem de eerste prijs toe in de categrotie non-fictie en hij won de publieksprijs in het genre ‘Populair Wetenschappelijk’.

Uit ruim 800 titels koos de vakjury uiteindelijk drie in de categorieën: fictie, non-fictie en jong talent (YO!).

Vallen en opstaan

Dommerholt bracht het boek een jaar geleden uit. Hij koos voor een boektitel waarin een duidelijke mening (‘Prutsenderwijs’) wordt gegeven. „Waarschijnlijk roept deze term allerlei associaties op. Je hebt een doel voor ogen, maar weet niet precies hoe daar te komen. Het is een proces van vallen, opstaan en keuzes maken. Vaak de verkeerde, maar soms ook keuzes die geweldig uitpakken. Prutsen heeft ook iets spannends, het geeft energie. Zo gaat het ook met de circulaire economie en duurzame ontwikkeling. Misschien weet je waar je met je organisatie ongeveer naar toe wilt, maar heb je geen idee hoe aan dit proces vorm te geven. Daarvoor reikt dit boek handvatten aan.”