Restaurant Het Zuiderveld bij Geesbrug weer in bedrijf

Restaurant Het Zuiderveld op het gelijknamige bungalowpark aan de Witte Menweg bij Geesbrug opende begin maart, maar de deuren moesten een halve maand later alweer dicht vanwege de wereldwijde uitbraak van het coronavirus.

In deze ingrijpende crisistijd kreeg eigenaar en chef-kok Neriot Ascencion (35) toch nog goed nieuws, want zijn nieuwe zaak is sinds maandag (1 juni) weer open. „Wel met de maatregelen die aangegeven zijn”, zegt Neriot. De anderhalvemetersamenleving is dus ook van toepassing in en bij Het Zuiderveld, daar in de buurt van Gees.

De ervaren Neriot woonde voorheen in het Zuid-Hollandse Maassluis, maar raakte uiteindelijk samen met zijn vriendin Fabienne Muit verzeild in het rustieke Drentse land. Het restaurant bij Geesbrug kwam toevallig op zijn pad. „We wonen hier - midden in de natuur - samen met onze twee kinderen ‘aan de zaak’. Ik zie dit restaurant niet als een avontuur, want heb altijd al in de horeca gewerkt. Een eigen restaurant runnen is wat ik het liefst doe, maar het viel niet mee in de Randstad. Daar is zo ontzettend veel concurrentie en wat ‘jullie’ hier betalen voor een huis wordt bij ‘ons’ neergeteld voor een schuur.”

Extra tafeltje

Het Zuiderveld bezorgt ook eten aan huis in de regio aan de hand van een speciale kaart en gaat daarmee door, want die service loopt goed tot blijdschap van Neriot. Maar het restaurant zelf is dus ook weer in bedrijf. Binnen staat bij elke tafel een extra tafeltje om het eten op gepaste afstand te kunnen serveren. Buiten op het terras is plaats voor maximaal 25 tafels en ook daar wordt genoeg afstand gehouden.

Meer informatie over de diensten en openingstijden van restaurant Het Zuiderveld staat op de website www.restauranthetzuiderveld.nl.