Taska Lederwaren is verhuisd naar Hoofdstraat 107: ‘De beste keus die ik kon maken’

Hoogeveen – Taska Lederwaren, dé tassenwinkel van Hoogeveen, is van de Tamboerpassage verhuisd naar de Hoofdstraat 107. Eigenaresse Annemarie Veld is ontzettend blij met de locatie. En terecht. Het resultaat is een hele ruime overzichtelijke winkel vol tassen, trolleys en koffers. Want binnenkort mag iedereen vast weer op reis.

Annemarie maakt nog net geen rondedansje in de winkel, maar het plezier van de Hoogeveense onderneemster straalt er vanaf. Sinds drie weken is Taska Lederwaren gevestigd aan de Hoofdstraat en ze is er blij mee. ,,Het is de beste keus die ik kon maken. Mensen lopen nu langs de winkel en komen sneller binnen omdat we op een geweldige locatie gevestigd zijn. Vlakbij Blanke en Ziengs. Want wees nou eerlijk. Als vrouw wil je toch graag een bijpassende tas hebben bij je nieuwe schoenen? Een tas maakt een outfit echt af.”

Tassen voor iedereen

De mannen komen vaak met de vrouwen mee om te winkelen. ,,We hebben tassen voor iedereen. Ook voor mannen”, vertelt ze enthousiast terwijl ze prachtige aktetassen tevoorschijn tovert. Alle tassen zijn ingedeeld op kleur en op merk. ,,Dat was in onze voorgaande winkel in de Tamboerpassage ook al zo, maar die ruimte was anders en daardoor leek het misschien wat minder overzichtelijk. Daarom zijn we ontzettend blij met deze ruimte.”

Een openingsfeest lag in de planning, maar wegens de uitbraak van het coronavirus, ging het niet door. ,,Als alles achter de rug is, gaan we dit zeker nog met onze klanten vieren. Dat lijkt me geweldig om te doen.”

Annemarie is vergroeid met tassen en koffers. Taska Lederwaren bestaat al sinds 1967 en was 45 jaar gevestigd in de Tamboerpassage. De zaak is opgericht door haar vader. ,,Daarom was het wel even moeilijk om afscheid te nemen van het pand. Maar met deze verhuizing met ik jaren bezig geweest. Ik had dit pand al een tijd op het oog. Ik weet zeker dat mijn vader achter me staat.”

De koffers hadden een nemen achterin een prominente plek in beslag. Koffers in alle kleuren en in alle formaten zijn verkrijgbaar. Annemaries nieuwe favoriet: Suit Suit. ,,Ik houd van deze prachtige kleuren en stijl.” Annemarie is zelf echt een reisfanaat en neemt dus ook veel koffers mee om te proberen. Ze heeft meerdere reizen gemaakt naar onder andere Canada, Afrika en Nepal en heeft dus altijd een mooie tas die ze meeneemt. ,,Ik moet toch alles uitproberen! En ik ga niet met een oud vod op reis”, zegt ze met een knipoog.