Vue Hoogeveen opent op 1 juni de deuren: ‘Het voelt alsof we opnieuw opengaan’

Hoogeveen - Bij Vue Hoogeveen springen ze een gat in de lucht. Per 1 juni mag de bioscoop aan het Van Echtenplein weer haar deuren openen. Dertig mensen per voorstelling zijn welkom, soms minder, afhankelijk van de grootte van de zaal.

Er worden wel maatregelen getroffen wegens de uitbraak van het coronavirus. Zo kunnen gasten pas een kwartier voor de voorstelling naar binnen, zijn er geen pauzes en kan er dus een maximumaantal bezoekers in de zaal.

Zaalregisseur

,,Elke zaal heeft een zaalregisseur”, vertelt Kees Bilker, theatermanager van Vue Nederland. ,,De regisseur vangt de mensen op, begeleidt ze naar de zaal en vraagt of iemand nog naar het toilet moet voorafgaand aan de voorstelling. Als je tussendoor echt moet, worden hier instructies voor gegeven. Ook bepaalt het personeel van Vue waar de mensen plaats mogen nemen. ,,Dat is even wennen, maar het kan nu even niet anders.”

Het personeel van Vue Hoogeveen is dolblij dat ze weer gasten mogen ontvangen. ,,Het voelt alsof we opnieuw opengaan. Tien weken zijn we dicht geweest. Dat is echt veel te lang. Het betekent niet dat er in de tussentijd niks is gebeurd. We hebben geverfd, alles heel erg goed schoongemaakt en we hebben technische dingen aangepakt, zoals de projectoren. Die zijn allemaal doorgenomen. Gasten zullen niks merken van het uitgevoerde onderhoud. Het was tijd om het aan te pakken. Ik vergelijk het met een motor. Een draaiende is lastiger om aan te pakken. Nu stonden we tien weken stil en hadden we er de tijd voor. Het meeste is uitgevoerd door het personeel zelf.”

Ook de bioscopen moesten op 15 maart plotsklaps hun deuren sluiten. Films als James Bond werden uitgesteld. ,,Veel premières worden later gehouden. James Bond pas in november en misschien nog wel later. In juli komen er weer nieuwe films uit. Denk aan Mulan van Disney, Tennet, Wonderwoman 1984 en Minions 2. We zijn nog aan het bekijken wat we gaan draaien in juni, maar het wordt een mooi programma. De Beentjes van Sint Hildegard was net uit. Die is op pauze gezet en nog niet uitgekomen op dvd of op Video on Demand. Deze film wordt in juni nog gewoon vertoond.”

Vooraf reserveren

Bezoekers moeten hun ticket van tevoren telefonisch reserveren of online kopen. Bilker adviseert om kaartjes voor de voorstellingen snel te kopen. ,,Ik denk dat iedereen weer veel zin heeft in de magie van het grote doek.” <eindpunt>