Klaske van Dalsem geniet nog een keer op Texel

Hoogeveen - Wensambulance Sann liet dinsdag de wens van Klaske van Dalsem (60) uit Stuifzand in vervulling gaan. Klaske heeft een hersentumor en is niet meer te genezen.

Ze heeft een prachtige dag beleefd op Texel, samen met haar dochter Sandra, haar man Roy en hun twee kinderen. „Wat een dag! Wat hebben we genoten! We hebben geknuffeld met lammetjes, konijnen en pasgeboren kuikentjes. We gingen picknicken aan zee. We reden door de duinen en keken naar de vuurtoren. Zelfs de ambulance had pech. Dat kan gebeuren en ook daar hebben we erg om gelachen. Moeders kon toen lekker even slapen”, vertelt Sandra.

„Dit was een dag om nooit meer te vergeten. Harmannes en Atsje heel erg bedankt voor jullie goede zorgen op deze wensdag.” Ook van Buurtzorg Hoogeveen kregen ze een picknickmand mee.

Eind april vorig jaar kreeg Klaske last van haar been. Ze voelde zich niet goed. Ze ging naar de dokter en er werd verteld dat ze waarschijnlijk een burn-out had. „Wat heel logisch leek, omdat mijn vader in 2017 plotseling is overleden. Mijn moeder is al die tijd heel sterk geweest. Toch vertrouwde de dokter het niet, en ze werd, mede omdat haar been zo vreemd deed, doorverwezen naar een neuroloog. Er werd een scan gemaakt en meteen was duidelijk dat het niet goed was”, vertelt Sandra. „We kregen in juni na het biopt te horen dat mijn moeder nog maar een halfjaar te leven had. We zitten nu in mei en gelukkig is ze er nog en hebben we zo kunnen genieten met z’n allen.”