Hoogeveen-trainer Edward Sabandar creatief met oefeningen

Hoogeveen – Derdeklasser Hoogeveen zaterdag heeft inmiddels twee trainingen afgewerkt. „Het was een bijzondere ervaring om na zo’n lange tijd weer op het veld te staan”, keek trainer Edward Sabandar terug op de eerste training van vorige week.

„De groep was zo goed als compleet en je merkte dat iedereen er weer aan toe was. In de groepsApp merkte je ook al dat iedereen er naar uitkeek. Vervolgens merk je dat ook op het veld. Iedereen is enthousiast en er wordt natuurlijk veel gedold. Het sociale aspect is misschien dan ook nog wel het belangrijkste.”

Het is allemaal wel passen en meten binnen de anderhalve meter eisen. „Het is natuurlijk wel heel beperkt allemaal. Je moet creatief zijn wat betreft de oefeningen, maar daar heeft iedereen mee te maken. We moeten roeien met de riemen die we hebben. Het is echter een mooi moment om de nieuwe jongens te laten wennen. Verder is het nog een hele lange weg tot de start van nieuwe competitie. We blijven tot half juli bij elkaar komen en pakken het in augustus dan echt weer op.”

Sensationele slotwedstrijd

Op zaterdag 7 maart speelde Hoogeveen de laatste wedstrijd. Het was een sensationele wedstrijd waarin Hoogeveen een helft met een man minder speelde, maar in de blessuretijd streekgenoot ZZVV alsnog met 3-2 versloeg. „Bij ons zorgde dat natuurlijk voor een enorme euforie. Het was voor ons tevens een enorme impuls om een week later goed aan de derde periode te beginnen. Onze doelstelling was ook om daar vol voor te gaan om vervolgens goed de nacompetitie voor promotie naar de tweede klasse in te gaan. We voelden ons sterk en dan eindigt het seizoen door de coronacrisis een paar dagen later abrupt.”

Hoogeveen kende na een lange, ongeslagen reeks voor de winterstop een mindere periode, waardoor koploper Achilles 1894 kon uitlopen. Sabandar heeft nog wel nagedacht over de oorzaak. „Natuurlijk kijk je terug. Ik wil mij er niet achter verschuilen, maar we hadden op dat moment behoorlijk wat blessures. Het grootste probleem lag echter in het feit dat we heel moeilijk tot scoren kwamen. Daarnaast zijn we natuurlijk altijd de te kloppen ploeg en daar moet je elke keer wel tegenop kunnen boksen.”

Killersmentaliteit

Wat betreft dat laatste is Sabandar blij met de komst van Jelmer Wierenga en Andy Kreeft. „Ik ben blij dat zij onze selectie komen versterken. Het zijn inderdaad twee jongens die op de beslissende momenten net even wat extra’s kunnen brengen en een echte killersmentaliteit hebben. Als het voetballend even niet gaat, kunnen zij je op de been houden. Dat wil overigens niet zeggen dat het met de mentaliteit in de huidige spelersgroep niet goed zit, want tegen ZZVV hebben ze ook bewezen zich terug te kunnen knokken.”

Opvallend is ook dat niemand de selectie van Hoogeveen zaterdag heeft ingeruild voor een andere club. „Het zegt alles over het feit dat de sfeer in onze ploeg uitstekend is. Belangrijkste oorzaak hiervan is denk ik dat het bijna allemaal jongens van de club zijn. Je ziet ook dat Andy Kreeft daardoor kiest om van de zondag naar de zaterdag te gaan en dat Jan ten Cate en Jelmer Wierenga weer terugkomen. Ze zijn allemaal verbonden met VV Hoogeveen en ik denk dat ook dat ons sterk maakt.”