Nieuwe eigenaar voor De Drentse Wei

Nieuweroord - De Drentse Wei is per 15 mei in andere handen overgegaan. De voormalige eigenaren Edwin en Esther Schonewille hebben een bedrijf neergezet waar zij ontzettend trots op zijn. „Maar nu is de tijd aangebroken om onze droom na te jagen en te verhuizen naar Canada om daar op dezelfde manier de mensen van een (h)eerlijk stukje vlees te gaan voorzien. Een hele stap, maar we kijken enorm uit om dit avontuur aan te gaan”, vertellen zij.

De nieuwe eigenaar is de Friese ondernemer Reinoud Timmerman, die het bedrijf samen met zijn vrouw Trudie heeft overgenomen. Beiden zijn bekend met de vleessector en zijn erg enthousiast om weer terug te gaan naar het ambacht. Zij doen dit naast hun huidige activiteiten, want zij runnen tevens een bedrijf in led-verlichting. „Dit was een kans die we niet konden laten liggen”, vertelt Timmerman.

De nieuwe eigenaren, die in Friesland blijven wonen, behouden het concept zoals hij is, met die uitzondering dat zij niet zelf runderen houden. Zij kopen de dieren, onder meer Limousine, Blonde d’Aquitaine en Belgisch blauwe dikbil, in bij plaatselijke boeren in de streek en slachten vervolgens wel zelf. Timmerman: „Door een samenwerking met plaatselijke boeren kunnen we altijd de kwaliteit blijven garanderen. Zo worden alleen de beste vleesrassen gebruikt.”

Naar Canada

De winkel in Nieuweroord gaat verhuizen naar de Verlengde Hoogeveensevaart 154 in Geesbrug, een kilometer verder. Het echtpaar Roelof en Alice Otten voegt de bedrijvigheid toe aan hun huidige boerderijwinkel ‘t Langerak. Deze winkel is elke vrijdag open. Tevens wordt vanaf komende vrijdag een tweede verkoopplek in Hoogeveen geopend, aan de Griendtsveenweg 12, waar ook het vlees verwerkt gaat worden. Deze locatie is voor bezoekers geopend op vrijdag en zaterdag.

De Drentse Wei verkoopt sinds 2015 eerlijk en puur vlees. Er wordt nadrukkelijk gelet op het dieet van de runderen. Het vlees bevat geen antibiotica en smaakversterkers. Al een aantal jaren verkoopt De Drentse Wei verse rundvleespakketten, maar door de grote vraag is dit uitgegroeid tot een boerderijwinkel waar kleinere porties vlees te koop zijn.