Hoofdklasser Hoogeveen hervat training na abrupt einde seizoen

Hoogeveen - „We proberen binnen hetgeen het RIVM en de regering voorschrijft onze trainingen te geven en passen daar onze plannen ook op aan in de voorbereiding naar het nieuwe seizoen.” Het zijn de woorden van Hoogeveen-trainer Nico Haak. De hoofdklasser stond woensdagavond voor het eerst sinds 8 maart weer op het veld.

Ook voor de Hoogeveen-trainer was het een bijzondere periode. „Er zat niets anders op dan thuis te werken. Ik heb veel beelden gekeken en daarbij alvast de te hanteren speelwijze uitgewerkt. Ik heb op die manier straks voldoende materiaal om het aan mijn spelers te verduidelijken.”

Voor het ‘voetbaldier’ Nico Haak was het dan ook wel even slikken. „In het begin baal je ontzettend dat je niet kan spelen en doet het je ook wel wat. Ik ben immers ook werkzaam binnen de jeugdacademie van PEC Zwolle en dus dagelijks met voetbal bezig. Dat valt dan in één keer weg. Aan de andere kant is het ook weer een mooie kans om je goed voor te bereiden op datgeen wat gaat komen, ondanks dat je niet weet wanneer dat zal zijn. In eerste instantie geeft dat ook wel weer veel energie, maar na verloop van tijd verlang je ook wel weer naar het gras. Ik ben dan ook blij dat ik nu weer op het veld mag staan.”

Kater

Hoogeveen kende voor het abrupte einde van de competitie een slechte reeks, die dus niet hersteld kon worden. „Natuurlijk geeft het je een kater als je dingen niet kunt herstellen die niet goed gaan. De eerste seizoenshelft was natuurlijk geweldig en vervolgens wonnen we ook nog het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi, wat een fantastische ervaring was voor onze club. Vervolgens kwamen we niet goed uit de winterstop. Dat hebben we met elkaar besproken en geëvalueerd. Hieruit hebben we natuurlijk conclusies getrokken, maar helaas kregen we niet de kans om ons te herpakken.”

Hervatting

Woensdag stond Haak dus weer op het veld. Dat gebeurde met de nieuwe spelersgroep. „We zijn bewust gestart met de jongens waarvan we zeker weten dat ze volgend seizoen bij onze club spelen. De eerste periode zal ook vooral in het teken staan van kennismaken en spelvormen binnen de anderhalve meter afspraken, gekoppeld aan technische vaardigheden. Het is ook lastig om echt gericht te gaan werken, omdat je niet weet hoe lang dit nog gaat duren. Het heeft dan ook geen enkele zin om er fysiek flink tegenaan te gaan en ze nu in topconditie te hebben. Het gaat erom dat iedereen weer fris en fit is als het echt moet gebeuren.”

De trainer moet grotendeels bouwen aan een nieuw elftal. „We hebben de situatie dat we afscheid hebben moeten nemen van een aantal spelers, wat ik enorm betreur. Aan de andere kant is het ook wel weer een uitdaging om te zorgen dat je selectie weer goed is ingevuld richting volgend seizoen. Ik denk dat de technische commissie wat dat betreft al prima werk heeft gedaan. Als technische staf hebben we ook alle ruimte om daarin goed mee te denken. Wat dat betreft is er ook sprake van een prima samenwerking.”