De IJshazen start skeelertraining

Hoogeveen - Nu alle leeftijden weer mogen sporten, zijn ook de skeelertrainingen van Schaats-trainingsvereniging De IJshazen weer begonnen.

Dinsdag om 18.00 uur vonden de eerste trainingen weer plaats. Vrijdag 15 mei om 18.30 uur is de volgende mogelijkheid om te trainen. Skeeleren is geen contactsport en daarom een prima sport om in deze coronatijd te beoefenen.

„Veel mensen hebben de afgelopen weken skeelers gekocht. Overal op straat zie je mensen skeeleren. Daarom denken we dat het leuk is om de lessen voor iedereen aan te bieden. Tijdens de training krijg je de techniek snel onder de knie. En áls het komende winter hard genoeg vriest om te kunnen schaatsen, dan ga je dankzij de skeelertraining als een speer op de schaatsbaan. En goed om te weten: ben je geen lid van S.T.V. De IJshazen, maar wel gek op skeeleren? Lijkt het je leuk om in groepsverband te trainen? Mooi, je mag komen meetrainen. Je kunt je hiervoor aanmelden via ledenadministratie@ijshazen.nl. Een helm is verplicht”, aldus het bestuur van De IJshazen.

Er wordt geskeelerd op de skeelerbaan aan de Bentincksdijk 17 in Hoogeveen. Daar ligt een baan met rondes van 650 meter en 200 meter.