FC Emmen, FC Groningen en andere noordelijke profclubs steunen project tegen eenzaamheid

De trainers van de vier noordelijke profclubs FC Groningen, FC Emmen, SC Heerenveen en SC Cambuur roepen mensen om mee te doen aan de Run Solo Challenge. De opbrengst van dit online loopevenement in juni is bestemd voor maatschappelijke projecten, die de eenzaamheid bestrijden.

In een tijd van crisis komt het beste in mensen boven. Wij zetten ons in om het leed te beperken, steunen de mensen die de hardste klappen opvangen maar staan zelf vaak machteloos door de omvang en aard van de problematiek. We blijven zo veel mogelijk thuis, nemen de 1,5 meter afstand in acht en kijken om naar onze dierbaren. Maar toch zouden veel mensen graag nog een extra steentje bijdragen. Iets zinvols willen doen, een echte bijdrage leveren.

Sytse Prins, John Sloot, Jan van Erve en Siebe Annema namen het initiatief om een Run Solo Challenge op te zetten. Hardlopen of wandelen, vijf of tien kilometer, op 6 of 7 juni. Natuurlijk individueel, maar wel met de mogelijkheid om je loop en tijd online te registreren. En met elkaar een uitdaging aan te gaan. Niet om de snelste te zijn, maar om gezamenlijk geld in te zamelen voor een goed doel: bestrijding van eenzaamheid.

De initiatiefnemers vonden ambassadeurs voor de Run Solo Challenge bij FC Groningen, FC Emmen, SC Heerenveen en SC Cambuur. In de campagne die deze week van start gaat, dagen de trainers ​Dick Lukkien​ (FC Emmen), ​Johnny Jansen​ (SC Heerenveen), ​Henk de Jong​ (SC Cambuur) en ​Danny Buijs​ (FC Groningen) vrienden uit om mee te doen.

Sneeuwbaleffect

De organisatoren rekenen er op dat de actie een sneeuwbaleffect oplevert, waardoor duizenden noorderlingen gaan deelnemen. De opbrengst van de actie wordt door de maatschappelijke organisaties van de vier noordelijke profclubs in het najaar ingezet om mensen die geplaagd worden door eenzaamheid op een bijzondere manier te verrassen. Het is voor de voetbalclubs een mooie manier om in deze lastige tijd hun maatschappelijke betrokkenheid te tonen.

Informatie over de Run Solo Challenge is te vinden op ​www.runsolochallenge.nl​. Op die site kan ook ingeschreven worden. De kosten voor deelname bedragen 10 euro. De Run Solo Challenge wordt mede mogelijk gemaakt door Univé - Supporter van Sport, NDC mediagroep en Runpoint Leeuwarden.