Thrianta heeft nieuwe hoofdtrainer

Hoogeveen - De korfballers van Thrianta hebben in Jurgen Lucas een nieuwe trainer voor het eerste gevonden. De 29-jarige uit Ruinerwold afkomstige trainer wordt geassisteerd door Willy Swierts.

Thrianta is blij dat het ondanks de coronamaatregelen een vervanger heeft gevonden voor Vincent Bout. Dat deze maatregelen het zoeken moeilijker maakte, is geen verrassing. Maar na enkele gesprekken met Lucas kwam Thrianta toch tot een overeenkomst.

Lucas begon zijn korfbalcarrière bij DOS'46 uit Nijeveen. De laatste paar jaar speelde hij bij Kios in Ruinerwold. Dit zal voor Lucas zijn eerste klus als hoofdtrainer zijn, maar hij heeft al veel ervaring met jeugdploegen.

Lucas is blij dat hij bij de geelblauwen zijn eerste stap als hoofdcoach kan zetten. Door de coronamaatregelen heeft Lucas nog niet kennis kunnen maken met de hele selectie, maar hij hoopt dit snel te kunnen doen.

Willy Swierts

Ook hebben de Hoogeveense korfballers een nieuwe assistent-coach weten te contracteren. Dit is Willy Swierts. Swierts heeft altijd bij Thrianta gekorfbald tot een blessure een einde maakte aan zijn korfbalcarrière. De technische staf wordt compleet gemaakt door Elizabeth Kramer, die net als de afgelopen jaren de teamverzorgster zal zijn.

Het bestuur van Thrianta is blij dat er in deze onzekere tijden toch een geschikt duo is gevonden. „Wij heten Jurgen en Willy dan ook van harte welkom bij Thrianta en hopen op een succesvolle samenwerking”, laat het weten. Het bestuur is nog op zoek naar een trainer-coach voor het tweede, maar hoopt deze functie ook snel in te vullen.