De Antilopen in Pesse sport op 9 mei gezamenlijk thuis

Pesse - De Antilopen hoopt met alle 165 leden van de gymnastiekvereniging zaterdag 9 mei tussen 10.00 en 10.15 uur samen te sporten.

De vereniging doet ook mee aan de sponsorloop van SportDrenthe, maar trainster Anja Kok uit Stuifzand wil iedereen graag in beweging zien op zaterdagmorgen. ,,De leden die dus niet meedoen aan de sponsorloop, kunnen op een andere manier iets doen. Doe gek! Spring op de trampoline, dans in de tuin of zet een leuk circuit uit. Het zorgt voor saamhorigheid.”

Clubkas

Met de sponsorloop en het samen sporten hoopt Anja dat er geld binnenkomt voor de clubkas. ,,We trainen in De Wenning. Het ontmoetingscentrum is niet van de gemeente en we betalen in vergelijking met andere verenigingen uit de gemeente onze zaalhuur gewoon door, ook al kunnen we niet trainen. We begrijpen dat De Wenning ook haar inkomsten moet behouden. We missen ook de inkomsten uit overige acties die we in deze tijd niet kunnen uitvoeren, terwijl de kosten grotendeels wel doorgaan.”

Beweegtips

Alle leden van de Antilopen hebben een mail gehad. Hierin staat een link die ze kunnen delen via Whats App, via de mail en via sms. Daarmee kunnen de leden gesponsord worden. De gymnastiekvereniging heeft alle leden beweegtips gegeven voor thuis. ,,In beweging blijven is belangrijk”, vindt Anja.

De Antilopen heeft 165 leden uit voornamelijk Pesse, Stuifzand en Fluitenberg. ,,De leden variëren van jong tot oud. We geven peutergym, maar ook gymnastiek aan senioren van 80+. Daarnaast hebben we kidsdance, turnen, yoga/pilates, aerobics, powerfit en bootcamp. We zijn een gevarieerde vereniging en daar ben ik trots op.”