‘Take away’ bij Akropolis Hoogeveen

Hoogeveen – Pascal en Martha van Akropolis hadden even bedenktijd nodig over hoe hun overheerlijke gerechten het beste meegenomen konden worden naar huis, maar ze zijn er uit. Het Griekse restaurant in Hoogeveen heeft tijdens deze coronacrisis ook de deuren geopend. Gyros, Tzatziki, Mousaka, Souvlaki, het is er allemaal te krijgen.

Het echtpaar heeft een aangepaste menukaart. ,,We hebben een samenvatting gemaakt en de meeste gerechten die de mensen kennen staan op de kaart”, vertelt Martha. Ook buiten de kaart kunnen gerechten eventueel besteld worden. ,,We vragen dan wel om dat een dag van tevoren aan te geven. We proberen dan om het klaar te maken. Mousaka stond eerst niet op de aangepaste menukaart, maar omdat er zoveel vraag naar was, hebben we het erop gezet.”

Back to the roots

Pascal en Martha zijn echte Grieken. Ze startten het restaurant op in 1988. Het restaurant draaide onder hen 14 jaar heel goed. Hun eerste twee kinderen groeiden op en de derde was op komst. Pascal had wegens de drukte in het restaurant weinig tijd gehad om de kinderen te zien opgroeien en dus besloten hij en Martha om een traiteurwinkel met Griekse lekkernijen te starten in de Tamboerpassage. Na twee jaar deze winkel gehad te hebben, vertrok het gezin Griekenland. ,,Zo konden de kinderen de cultuur en de taal meekrijgen. Dat vonden we belangrijk. ‘Back to the roots”, zegt Pascal lachend.

Na jarenlang in Griekenland te hebben gewoond, verhuisden hun twee oudste kinderen naar Nederland en Martha en Pascal verhuisden daar met hun jongste zoon snel achteraan. Eind 2016 kwamen ze erachter dat Akropolis, het restaurant dat ze met hart en ziel hadden opgebouwd, te koop was. ,,We hebben het in 2017 gekocht en daar zijn we blij mee. Pascal is een echte horecaman en hij wil het zijn gasten graag naar de zin maken. Hij is perfectionistisch. Daarom hadden we ook even de tijd nodig om alles op een rijtje te zetten na de uitbraak van het coronavirus. Dat was echt een klap, maar we gaan niet bij de pakken neerzitten. We willen dat als mensen het eten meenemen, het net zo lekker smaakt als wanneer we het serveren in het restaurant. Respect voor alle mensen die in de auto stappen en bij ons eten meenemen. We bezorgen niet, want we vinden het ontzettend leuk om onze gasten even te zien en een praatje met ze te maken.”

Akropolis is geopend van woensdag tot en met zondag. Telefonisch bestellingen doorgeven kan vanaf 14.00 uur via 0528-271645. De gerechten zijn de vinden op de website www.akropolis-hoogeveen.nl