Spaarzegelactie gaat weer van start

Hoogeveen - De bekende tweejaarlijkse spaarzegelactie van Dierckxsens menswear in samenwerking met de Hoogeveensche Courant is weer losgebarsten. De actie is vandaag (6 mei) van start gegaan en loopt tot en met 7 juni.

Na vele jaren is de actie in zowel het voor- als het najaar nog elke keer een succes, maar Jan-Mark Dierckxsens, eigenaar van de gelijknamige herenmodezaak in Hoogeveen en Meppel, en Wim Mol, verkoopleider van de Hoogeveensche Courant, gaan graag met hun tijd mee. Daarom zijn ze vorig jaar gestart met het combineren van de traditionele media met nieuwe media. In samenwerking met Hoogevener Jeroen de Rooij, eigenaar van het bedrijf M.I.C (Mobile Interaction Company), werd een nieuw systeem ontwikkeld. De Rooij is gespecialiseerd in mobiele marketingacties, die hij onder meer uitvoert in opdracht van goede doelen zoals Natuurmonumenten en Talpa, waaronder voor het tv-programma The Voice of Holland.

Online zegels sparen

Naast het vertrouwde zegeltjes plakken op de spaarkaart, kunnen lezers er ook weer voor kiezen om online zegels te sparen. Gewoon met de mobiele telefoon. Wel zo gemakkelijk. Deze manier werkt als volgt: de zegel in de krant is een QR-code. Door met de telefoon de zegel te scannen wordt de zegel op de telefoon binnengehaald. Daarnaast kan de zegel ook via de website van de krant worden opgehaald. Dit kan door met de mobiele telefoon naar de site van de Hoogeveensche Courant te gaan en daar op de betreffende banner op de homepage te klikken. In beide gevallen wordt direct via een gratis sms een SMS-spaarzegel ontvangen. Deze kan dat aan de hand van de telefoon worden getoond in de herenkledingzaak in zowel Hoogeveen als Meppel. „Deze nieuwe methode geeft gemak en comfort. Dat vinden mannen wel zo fijn”, zegt Mol met een lach.

volume is 80%volume is gedempt

Vast gegeven

Al ruim zeventien jaar is de spaarzegelactie een vast gegeven. Gestart als overhemdenactie, werd in de loop der jaren het assortiment uitgebreid. Zo konden voor een zeer aantrekkelijke prijs ook poloshirts (in de zomer), truien (in de winter) en sinds twee jaar zelfs schoenen worden aangeschaft. Maar daar waar het allemaal mee is begonnen, bleek toch het meest succesvol: de overhemden. ‘We laten de overhemden maken op steeds hetzelfde adres. Het is een Europees fabricaat’, weet Dierckxsens, die spreekt van kwaliteitshemden.

De spaarzegelactie start op 6 mei en loopt tot en met 7 juni 2020.