Tuincentrum Strijker: ‘Blij dat we elke dag nog open mogen’

NOORDSCHESCHUT - Het is voorjaar en dat betekent voor Tuincentrum Strijker een drukke tijd. Het tuincentrum aan Krakeel 26c in Noordscheschut mag elke dag open op de reguliere openingstijden en daar eigenaar is Roel Strijker blij mee. „Het voorjaar is voor ons de drukste tijd. Mensen gaat bezig met hun tuin. Dat zien we nu ook. Het is druk, maar gelukkig zijn de maatregelen die we hebben genomen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan duidelijk.”

De winkelkarren worden schoongemaakt als ze zijn gebruikt, iedereen moet een winkelkar meenemen naar binnen en in het tuincentrum wordt verzocht om anderhalve meter afstand te houden. „Bij de kassa hebben we strepen op de grond om aan te geven wat de afstand is die mensen moeten houden en er hangen spatschermen.

Strijker ziet dat mensen nu met de maatregelen nog meer gaan genieten van de tuin. „Ze komen hier gezellig winkelen om de tuin, die vaak een verlengde is van de huiskamer, weer lente- en zomerklaar te maken.” Wel verzoekt Strijker om niet met het hele gezin te komen. „We moeten de verspreiding van het virus hoe dan ook tegengaan.”

De bossen bloemen vliegen ook de deur uit. „Er komen veel bestellingen binnen die we bezorgen. Ook dat doen we netjes. We zetten de bos in een emmer voor de deur, bellen aan en zorgen dat mensen hun bus rustig kunnen pakken. Als de deur dicht is, pakken we de emmer en nemen die weer mee.”

Tuincentrum Strijker
Krakeel 26c
7914TJ Noordscheschut

Tel: 0528 34 10 44
Email: tuincentrumstrijker@gmail.com
www.tuincentrumstrijker.nl