Bewoners De Buizerd steunen elkaar

Hoogeveen - De bewoners van De Buizerd zijn de afgelopen weken geconfronteerd met twee inbraken, waarbij diverse deuren zijn geforceerd en een e-bike en twee kratten bier zijn gestolen.

Hoewel dit voor onrust heeft gezorgd, weigeren ze bij de pakken neer te gaan zitten. Integendeel zelfs, ze willen graag een voorbeeld zijn voor anderen. Vooral in deze tijd van de coronacrisis.

Extra alert

„Wij zijn een 55 + appartement, onze jongste bewoners is 61 jaar en de oudste bewoner is 92 jaar. Wij zijn geen verzorgingstehuis, dus doen alles gezamenlijk, voor en door de bewoners. In deze coronatijd zijn we extra alert op elkaar. Vanaf dag 1 hebben we de volgende aandachtspunten in acht genomen: 1,5 meter ruimte van elkaar, zo weinig mogelijk bezoek, alleen bij uitzonderingen, 1 persoon in de lift, de deur-/liftknoppen worden een paar maal per dag gedesinfecteerd. Alle bewoners kijken en informeren links en rechts of we iets voor elkaar kunnen betekenen”, vertelt Trijntje Timmermans van De Buizerd.

Inbraakstrips aangebracht

Na de inbraken heeft woningcorporatie Domesta alles een dag later weer gerepareerd. Ook zijn anti-inbraakstrips aangebracht op de deuren. Een veiligheidscamera was al eerder geïnstalleerd. „Gelukkig is de dief door een bewoner herkend. De tweede keer was het dezelfde persoon.” Die gegevens zijn aan de politie doorgegeven.

Kaarsjes gebrand

Afgelopen zaterdag om 21.00 uur hebben veel bewoners een kaarsje zichtbaar op het balkon gebrand. Dit ter nagedachtenis aan de overleden coronapatiënten. Op 23 naart is een van de bewoners overleden (niet door het coronavirus). Trijntje Timmermans: „De kaarsjes van De Buizerd die werden ontstoken, waren ook zeker voor hem en op deze manier hebben we zijn eega een hart onder de riem gestoken. Wij laten hiermee zien waar een kleine gemeenschap groot in kan zijn.”