Corona ook binnen de muren van Weidesteyn

Hoogeveen - Bij een bewoner van woonzorgcentrum Weidesteyn is besmetting met het coronavirus vastgesteld. Het is het eerste geval in Weidesteyn.

Dinsdag 20 maart zijn alle woonzorgcentra afgesloten, dat betekent dat bezoekers in principe niet binnen mogen. Juist om zoveel mogelijk te voorkomen dat de kwetsbare bewoners de longziekte onder de leden krijgen.

Bewoners en hun naasten zijn persoonlijk geïnformeerd over de besmetting. Treant, waaronder Weidesteyn valt, blijft hen via de reguliere communicatielijnen informeren over de ontwikkelingen op de locatie. De dagelijkse gang van zaken voor alle bewoners van Weidesteyn vindt zo veel als mogelijk doorgang. „We houden de gezondheid van bewoners en onze medewerkers in deze tijd nauwlettend in de gaten”, verzekert de woordvoerder van Treant.

Al eerder een besmetting bij NNZC

Het is niet de eerste bewoner van een woonzorgentrum in de gemeente Hoogeveen die besmet is met het coronavirus. NNCZ, maake 29 maart bekend dat een bewoner van het Jannes van der Sleedenhuis. locatie Wolfsbos ook positief is getest.

Ook in andere ouderenzorgcentra in het Noorden zijn bewoners besmet met het coronavirus. Er zijn vastgestelde besmettingen in instellingen in onder meer Emmen, Meppel, Groningen, Delfzijl, Bedum en Odoorn.