Gees Verbindt maakt ouderen blij met bloemen

Ruim tweehonderd orchideeën zijn eerder deze week door Gees Verbindt - een samenwerking tussen Nei Naoberschap, de kerken in Gees en de kerk in Oosterhesselen - als bloemengroet uitgereikt aan ouderen in Gees, Zwinderen en Oosterhesselen. In Oosterhesselen kregen ook de ouderen in woonzorgcentrum De Etgaarde een bloemetje van vertegenwoordigers van Gees Verbindt.

In deze bizarre tijd met veel zorgen over de verspreiding van het coronavirus zijn ouderen opeens veel persoonlijke contacten kwijt, terwijl eenzaamheid op de loer ligt. ,,Met deze bloemengroet wil Gees Verbindt deze ouderen opbeuren en aangeven dat heel veel mensen aan hen denken en een handje willen helpen”, zegt Ina Koopman namens Gees Verbindt. „Hartverwarmend om te ervaren hoe blij de ouderen reageerden op de bloemengroet en het contactmoment”, vertelt Koopman.

Gees Verbindt

Onder de naam Gees Verbindt werken Nei Naoberschap, de PKN-kerk in Gees, de hervormde kerk in Oosterhesselen en de gereformeerde kerk vrijgemaakt in Gees samen op het gebied van activiteiten voor - met name - inwoners van Gees en omstreken. ‘Niet praten, maar doen’ is het motto.