Heren Olhaco promoveren naar Topdivisie

Hoogeveen - De heren van Olhaco promoveren naar de Topdivisie. Dat is het gevolg van het besluit van de Nevobo in het seizoen 2020-2021 een extra Topdivisiepoule van twaalf teams te vormen.

Dat betekent dat de eerste zes ploegen uit de eerste divisies A en B promoveren naar de Topdivisie. Aangezien Olhaco als derde eindigde, keert de ploeg na een paar seizoenen weer terug op het tweede niveau van Nederland.

De bedoeling is dat er twee Topdivisies komen van elk twaalf teams. Dit seizoen bestond er één Topdivisie.VCN promoveert naar de Eredivisie en Zaanstad degradeert uit de Eredivisie naar de Topdivisie. De nummers zeven tot en met 12 van de twee eerste divisies handhaven zich en krijgen gezelschap van de eerste drie uit de vier tweede divisies. Degradatie blijft beperkt tot de nummers 12 in de 2e en 3e divisie.

Dames

De dames van Olhaco eindigden als achtste in de tweede divisie B en spelen dus volgend seizoen opnieuw op dit niveau.

Blij met promotie

Olhaco-voorzitter Arnold Heerts is blij met de promotie van de heren en de handhaving van de dames. „Ook Heren 4 zal promoveren. Voor Dames 1 moet het extra lucht geven om volgend jaar samen sterker opnieuw aan de competitie in de 2e divisie te beginnen. Een mooie uitdaging voor de speelsters en staf. De beslissing van de Nevobo is vast geen makkelijke geweest, maar als sportend Nederland moeten we van hoog tot laag dit soort beslissingen in deze tijd zonder morren accepteren. Zoals Pieter van den Hoogenband zei: sport is de belangrijkste bijzaak. Gezondheid en welzijn voor een ieder is veruit de belangrijkste zaak. Persoonlijk ben ik van mening dat we organisatorisch het spelen in de Topdivisie met ons Heren 1 aankunnen. Dat hebben we eerder bewezen. We zullen er intern natuurlijk nog over moeten brainstormen. Voor de spelers en staf van Heren 1 moet dit een mooie en geweldige uitdaging zijn. Volleybal op topniveau in Hoogeveen. Daar moeten we achterstaan en dat ambiëren we ook. Ik hoop dat we in de volle breedte met zijn allen de schouders er blijven onderzetten. De ellende waar we nu mee te maken hebben, moet ons op veler gebied sterkere en betere mensen maken.”

Trainer Menno Volkerink van Heren 1 van Olhaco had deze oplossing al eerder geventileerd, maar hij had toch niet verwacht dat de volleybalbond hiertoe zou overgaan. „Nee, dit besluit is een enorme verrassing. We zijn er wel heel erg blij mee. Dit betekent dat iedereen bij ons weer op scherp staat binnen de vereniging om dit mogelijk te maken. Voor de spelers vraagt dit ook weer meer en dat is wat we willen. Het plan was eigenlijk om komend seizoen volledig om het kampioenschap mee te doen. Nu zal de ambitie opnieuw moeten worden bepaald.”

De elf ploegen die dit seizoen in de Topdivisie speelden zijn Reflex, Keistad, Donitas, Dynamo 2, Hengelo, Inter Rijswijk, DS, Volley Tilburg, Protos, Peelpush en DIO/Bedum. Niemand degradeert. Daar komen de eerste zes uit de eerste divisie A bij en dat zijn Huizen, Sudosa-Desto, Olhaco, EVV, VoCASA 2 en Orion 2. Uit de eerste divisie B promoveren Sliedrecht Sport 2, Taurus 2, Velo, Zaanstad 2, vv Utrecht en Compaen. Of het een indeling per regio wordt, wordt later bepaald.