Kledingbank Hoogeveen duikt vanavond op in Steenrijk, Straatarm

Hoogeveen – De Kledingbank Drenthe in Hoogeveen duikt vanavond op in het tv-programma Steenrijk, Straatarm op SBS6. Het programma begint om 20.30 uur.

Vier weken geleden had de Kledingbank aan de Fabrieksweg bijzondere ‘klanten’. Twee gesoigneerde, welbespraakte heren en een cameraman die opnames maakte. Melvin en Micha zijn twee succesvolle en vermogende ondernemers met een aantal horeca- en detailhandelzaken in onder meer Amsterdam. Zij verbleven voor het tv-programma een week in het huis van een Hoogeveense gezin in een eenvoudige woning in een volksbuurt. De Hoogeveense familie, bestaande uit vader, moeder, zoon van 16 en dochter van 14, verbleef in diezelfde periode in het riante onderkomen van het ondernemerskoppel in Almere.

Vijftien artikelen voor 1 euro

Dat Melvin en Micha een bezoek brachten aan de Kledingbank heeft er alles mee te maken dat het Hoogeveense gezin daar sinds september vorig jaar op aangewezen is. De beide ondernemers zochten er kleren uit voor het gezin. Volgens de normale regels, dus maximaal vijftien artikelen voor in totaal 1 euro. Ze werden daarbij begeleid door Marrie Oelen van de Kledingbank, die honderduit kletste. Of de heren zijn geslaagd? Het is vanavond te zien.

In het veelbekeken televisieprogramma Steenrijk, Straatarm ruilen een rijk en een arm gezin een week lang van huis, bestedingsbudget en leven. Het sociale experiment moet volgens de makers duidelijk maken hoe het is om ineens rijk te zijn of juist krap bij kas te zitten.

Hectiek ontvluchten

Over de reden van hun deelname aan het tv-programma vertelden de gefortuneerde ondernemers vier weken geleden: ,,We hebben een erg druk bestaan en wilden de hectiek graag even ontvluchten. Niet via een vakantie, maar op een bijzondere, sociaal-maatschappelijke manier. Voor ons is het zo vanzelfsprekend om op vakantie te gaan en de boodschappenkar vol te gooien, maar veel andere mensen kunnen amper rondkomen. Daar sta je niet altijd bij stil. We wilden wel eens ervaren hoe het is om met amper financiële middelen te moeten (over)leven.’’

Ze zouden ook nog een bezoek hebben gebracht aan de Voedselbank en Kringloopwinkel. Of die ook in beeld komen, is niet bekend.