Bieden onder voorbehoud bezichtiging

Hoogeveen – Bieden op een woning onder voorbehoud van bezichtiging. Die unieke mogelijkheid biedt makelaar Ronald Otten van Goed Nieuws Makelaars.

Een uitkomst in deze tijd van angst voor besmetting met het coronavirus. Want door op deze manier te werken wordt het aantal bezichtigingen, wat in de huidige tijd van krapte op de woningmarkt al snel kan lopen tot twintig, gereduceerd tot in principe één. Tenzij de verkoop alsnog niet doorgaat en het verkoopproces van voren af aan wordt gestart, want dan volgt een tweede (en hopelijk dan wel laatste) bezichtiging. ,,En dat is wel zo’n prettige gedachte in plaats van dat tig mensen een woning gaan bekijken’’, weet Otten.

Veilingsite

Goed Nieuws Makelaars is een veilingsite waar men online kan bieden op woningen. Wie geïnteresseerd is in een woning, dient zich eerst te registreren. Na registratie ontvangt men alle nodige informatie over de betreffende woning, waarbij ook een uitgebreide video kan worden bekeken. Naar aanleiding daarvan kan men bieden. Als een bod als beste is geselecteerd door de verkopend partij, pas dan kan de woning worden bezichtigd. Zonder daarbij in contact te komen met de verkopende partij of de verkopende makelaar. Men kan zelf wel iemand daarvoor meenemen. Vervolgens bestaat 24 uur de gelegenheid om vragen te stellen, waarna nog eens 3 dagen bedenktijd volgen. ,,De bezichtiging is dus niet verkennend, maar bevestigend. Dus eerst kopen onder voorbehoud, dan kijken’’, legt Ronald Otten uit.

Iedereen eerlijke kans

Vorige week is de Hoogeveense makelaar begonnen met het uitwerken van het plan. Vanaf deze week wil hij ermee van start gaan. Zijn verwachtingen zijn hooggespannen. ,,Het is bovenal een veilige methode om toch een huis te kunnen aan- of verkopen in deze onzeker coronatijd. En het mooie is dat iedereen dezelfde, eerlijke kans krijgt.’’

Daarnaast doet Otten indien gewenst ook nog de gebruikelijke bezichtigingen. Hij benadrukt: ,,Dat gebeurt conform de richtlijnen van het RIVM. Daarnaast maken wij gebruik van schoenenhoesjes en handschoenen en doen wij de bezichtiging met maximaal 2 personen.”