Eerste coronabesmetting in Jannes Wolfsbos

Hoogeveen - Bij een bewoner van het Jannes van der Sleedenhuis, locatie Wolfsbos is een besmetting met het coronavirus vast gesteld. „Het is de eerste besmetting met het longvirus binnen NNCZ”, maakt de organisatie tot haar spijt bekend.

„De betreffende cliënt werd sinds het vermoeden van de besmetting volgens RIVM-protocol verzorgd. De cliënt is in quarantaine en de zorgmedewerkers hebben strikte regels qua beschermende middelen en hygiënevoorschriften in acht genomen. De betreffende afdeling is gesloten en alleen toegankelijk voor een klein vast team van medewerker”, laat NNZC weten.

Het personeel in het zorgcentrum probeert de dagelijkse gang van zaken voor alle cliënten in De Wolfsbos en op de betreffende afdeling zo veel als mogelijk doorgang te laten vinden, ook als er een vermoeden of besmetting is geconstateerd. „Echter houden we ons strikt aan de regels van het RIVM. Het is belangrijk dat overige cliënten en onze medewerkers zo min mogelijk kans op besmetting lopen. Het volgen van het protocol betekent dat ook medewerkers en overige cliënten regelmatig gecheckt worden op hun gezondheidssituatie”, verzekert NNCZ.