Heren Olhaco begrijpen besluit NeVoBo

Hoogeveen Bij het eerste herenteam van volleybalclub Olhaco uit Hoogeveen heerst begrip voor het besluit van de volleybalbond de competities te beëindigen. Trainer Menno Volkerink en speler Jorick Strijker van Olhaco kijken terug en blikken vooruit op een ongewisse toekomst.

Buitenaanvaller Jorick Strijker en trainer Menno Volkerink, die met zijn eerste seizoen bij Olhaco bezig was, begrijpen het besluit van de Nevobo. ,,Ja, het competitieprogramma loopt tot mei, gelet op de situatie en de lopende maatregelen is het niet meer dan logisch het seizoen te beëindigen. Met alles wat er nu in de wereld aan de hand is, de coronacrisis die echt iedereen raakt, verdient dit de meeste aandacht en energie. Daar denkt de hele spelersgroep zo over,” laten beiden weten. Olhaco kan terugkijken op een sterk seizoen waarbij het op een derde plaats eindigde in de eerste divisie A. ,,We staan in het rijtje Huizen en Assen, met een wedstrijd minder gespeeld. Bij winst was er sprake van een gedeelde tweede plek. De verschillen waren klein in de top 3. Het venijn van deze competitie zat hem in de staart. Als team hebben we enorm progressie gemaakt,” vindt Volkerink.

De mooiste thuiswedsrijd

Over de mooiste thuiswedstrijd van dit seizoen hoeven beiden niet lang na te denken. ,,Dat was duidelijk: Assen thuis, een Drentse derby winnend afsluiten met een 3-2 overwinning in een afgeladen Trasselt,” zegt Strijker. ,,Dat was een wedstrijd waarin alles zat wat een sporter drijft,” vult Volkerink aan. ,,Tevens een mooi moment de gemaakte progressie van het team terug te zien tegen een goede tegenstander. En te laten zien dat er in Hoogeveen gewoon goed volleybal wordt gespeeld waarin jong en oud zich kan ontwikkelen.” Ook zijn beiden het eens over de slechtste uitwedstrijd, die ze het liefst willen vergeten. ,,Assen uit, een harde 4-0 nederlaag. Een wedstrijd al vroeg in het seizoen en duidelijk te vroeg voor een team dat in opbouw was en op dat moment geplaagd door blessures. Daarin ging ook echt alles mis tegen een goede tegenstander, maar heeft ons ook weer veel lering gebracht.”

Individueel trainen

Momenteel wordt er niet gezamenlijk getraind. ,,Fysiek contact is natuurlijk niet mogelijk,” zegt Strijker. ,,Via de whatsapp houden we contact en iedereen geeft nu zijn eigen invulling aan zijn conditie voor zover mogelijk. Van thuistrainingen tot individuele hardloopsessies. In eerste instantie is het team geadviseerd naar de sportschool te gaan en een programma te volgen. Nadat alle maatregelen zijn aangescherpt verviel dit en worden er individuele programma's gehanteerd waarin de spelers zelf hun verantwoordelijkheid nemen. Vanuit de vereniging zijn work-outs aangereikt en onderling worden er door de spelers zelf ook oefeningen gestuurd.” Vooralsnog maakt Olhaco even een pas op de plaats. ,,We werken samen aan sportieve doelen, vieren successen en verwerken ook samen teleurstellingen. We hopen dat we vanaf 1 juni weer de zaal in kunnen om toch nog in aanloop naar het nieuwe seizoen te kunnen opbouwen. Maar nu de wereld volledig is gegrepen door het coronavirus is het zaak om even een stapje terug te doen en te focussen op de dingen die echt belangrijk zijn, gezondheid en veiligheid,” aldus Strijker en Volkerink.

Reinier de Boer