Prioriteiten liggen bij VV Hoogeveen even niet op sportieve vlak

Hoogeveen „Over het wel of niet uitspelen van de competitie maken we ons op dit moment niet zo druk. Er zijn op dit moment immers belangrijkere zaken om ons druk over te maken”, het zijn de woorden van voorzitter Carlo van der Weij van VV Hoogeveen. Op met name financieel gebied zijn de zorgen net als bij bijna alle verenigingen groot. Sportief wordt er door de trainers van Hoogeveen zaterdag en Hoogeveen zondag ondertussen zo goed en zo kwaad als het kan contact onderhouden met de spelers.

De voorzitter heeft regelmatig contact met zijn collega’s van HZVV en De Weide en wekelijks een bestuursvergadering. „Er komt veel op ons af. De crisis treft alle verenigingen hard. We hebben immers geen inkomsten, maar de vaste lasten lopen wel door. We hebben dan ook meteen maatregelen moeten nemen. Alle vergoedingen voor vrijwilligers, spelers en trainers zijn stopgezet. Ook zijn er regelingen getroffen wat betreft de loonkosten van de trainers.”

Ook heeft de voorzitter zorgen over de sponsors. „Velen zitten in de kwetsbare bedrijfstakken. We bieden ze de mogelijkheid om via onze druk bezochte mediakanalen berichten te delen over bijvoorbeeld afhaal- en bezorgmogelijkheden.”

Hoogeveen zondag

Hoogeveen zondag kende een uitstekende eerste seizoenshelft en won het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi. In de winterstop vertrok de grote revelatie Jearl Margartitha naar Almere City. Het betekende een enorme aderlating, waar men nog geen passende oplossing voor wist te vinden. Men belandde in een enorme dip en zakte steeds verder weg op de ranglijst.

Trainer Nico Haak wilde er natuurlijk alles aan doen om het tij te keren. De vraag is natuurlijk of dat in het huidige seizoen nog gaat gebeuren. Ondertussen probeert hij zo goed en zo kwaad als het kan zijn ploeg wel bezig te houden. „Er is vooral telefonisch contact en via WhatsApp”, aldus Haak. „De jongens hebben schema's en filmpjes opgestuurd gekregen met fysieke oefeningen op gebied van duurvermogen, core stability en lenigheid. Spelers worden gestimuleerd om de oefeningen uit te voeren.”

Hoogeveen zaterdag

Hoogeveen zaterdag staat in de derde klasse op de tweede plaats. Een kampioenschap zat er al niet meer in, maar promotie via de nacompetitie zou het hoofddoel de komende weken zijn. Doordat de trainingen ook stilliggen, verloopt de communicatie ook anders. „Het onderlinge contact verloopt via de groepsAPP”, vertelt trainer Edward Sabandar. „Er komt van alles ter sprake en natuurlijk wordt er ook over het Corona-virus gesproken. Daarnaast worden er veel afspraken gemaakt om online te gamen.” Aandacht voor de fitheid van de spelers is er ook. „Ik stimuleer ze om conditioneel op pijl te blijven. Zo hebben ze een schema ontvangen met een individueel programma, zodat ze een richtlijn hebben. Verder maak ik mij hier geen zorgen over. Ze zijn zelf ook creatief genoeg om in conditie te blijven.”

Gerjo Stegeman