Sent Waninge zet chauffeurs in het zonnetje

Hoogeveen/De Wijk B.V. Transportbedrijven Sent Waninge zet drie chauffeurs in het zonnetje. Bert Scheper viert in maart zijn 40-jarig jubileum, Jan Lubbinge gaat met pensioen en Jan Jansen is na een korte periode met pensioen te zijn gegaan toch weer in de cabine gekropen.

Bert Scheper uit de Wijk is op 24 maart 1980 begonnen bij het transportbedrijf. „Een mooi moment om even bij stil te staan”, laat Marjolijn Knegt van Waninge weten. „Bert is een betrokken chauffeur die zich ook inzet voor de personeelsvertegenwoordiging van het bedrijf. Met alle nieuwe ontwikkelingen die zich in dit digitale tijdperk bij transport voordoen heeft hij geen problemen.”

Oproepchauffeur

Jan Lubbinge kwam op 9 juli 1973 in dienst bij Waninge. „Na 35 jaar ging hij vervroegd met pensioen. Echter, het bloed kroop waar het niet gaan kon en in 2011 kwam hij bij ons terug als oproepchauffeur”, vertelt Marjolijn. „Maar nu is de tijd gekomen om het echt af te sluiten. In maart dit jaar gaat Jan fulltime genieten van zijn pensioen.”

Jan Jansen is op 4 mei 2009 in dienst gekomen. In 2019 ging hij met pensioen, maar na een korte tijd pakte hij in mei 2019 de draad weer op en kwam hij terug als oproepchauffeur. „Daarvoor moest hij nog wel even terug in de schoolbanken, want de Code95 hoort op het rijbewijs te staan.”

Goede inzet

Directeur Jantinus Waninge heeft lovende woorden over voor de drie: „Het zijn prima werknemers. Ze vertonen een goede inzet en denken mee met het bedrijf. We zetten ze graag even in het zonnetje.” Ook wil hij van de gelegenheid gebruik maken om alle medewerkers te bedanken voor hun inzet. „Vooral nu tijdens de coronavirus pandemie wil ik iedereen bedanken en tevens iedereen sterkte wensen in deze bizarre tijden.”