‘Ik wil hiermee restauranteigenaren een hart onder de riem steken’

Hoogeveen – Chiel van der Zee is een nieuw initiatief gestart om daarmee restauranteigenaren in deze tijd van coronacrisis een hart onder de riem te steken. De 27-jarige ondernemer uit Hoogeveen, eigenaar van Media2Net, is restaurantbezorgd.nl gestart.

Een online platform waarop restauranteigenaren hun menu’s kunnen presenteren, die de consument vervolgens eenvoudig kan bestellen. Het meest opvallende aan dit verhaal: deelname is volledig gratis voor restauranteigenaren.

‘Er voor elkaar zijn’

Direct nadat zondag 15 maart werd afgekondigd dat alle horecagelegenheden diezelfde dag vanaf 18.00 uur de deuren moesten sluiten, is Chiel gaan nadenken over de mogelijkheden om horecaondernemers te ondersteunen. ,,Ik vond het zo’n enorme klap, dat ik graag wat voor hen wil betekenen. Het is in deze tijd belangrijk er voor elkaar te zijn.’’

Een dag later heeft hij de domeinnaam vastgelegd. Sindsdien draait hij overuren. ,,Het is sowieso al extra druk omdat ondernemers vooral nu het belang inzien van online zichtbaarheid. Daarnaast heb ik meerdere avonden en zelfs nachten doorgewerkt om dit nieuwe platform gereed te krijgen.’’ Na anderhalve week was het afgelopen woensdag zover dat het platform in de lucht kon.

d of t?

Hij heeft gekozen voor de naam restaurantbezorgd.nl. ,,Tja, moet dat nu met een d of t? Dat is natuurlijk de vraag. Omdat Thuisbezorgd.nl al bestaat en behoorlijk bekend is, heb ook ik maar gekozen voor een d. Maar wie een t intikt, komt er ook hoor. Die domeinnaam heb ik namelijk voor de zekerheid eveneens vastgelegd’’, vertelt Chiel met een lach.

Momenteel is het zaak zoveel mogelijk aanmeldingen van restaurants te ontvangen. Aanmelden is gratis en kan eenvoudig via restaurantbezorgd.nl. Chiel benadrukt: ,,Geen kosten, geen provisie, geen verplichtingen.” Vanaf vrijdag gaat het platform live voor bestellingen.

Vraag en aanbod komen samen

Het is overigens een platform voor heel Nederland. Wie naar restaurantbezorgd.nl gaat kan op een restaurant klikken en ziet dan de gerechten die worden aangeboden. Chiel benadrukt: ,,Wij zijn nadrukkelijk alleen een platform waar vraag en aanbod samenkomen. De restauranthouder is zelf verantwoordelijk voor het aanbod en de klant is verantwoordelijk voor het aanvaarden van het aanbod. Restaurants hebben een eigen dashboard waar zij gemakkelijk hun bestellingen kunnen inzien, producten kunnen toevoegen/beheren, hun online profiel kunnen opmaken. Tevens kunnen zij hier ook aangeven welke betaalmethodes beschikbaar zijn. De betalingen lopen via het restaurant zelf met bijvoorbeeld Pinnen bij bezorgen. Er vindt dus geen betaling plaats op Restaurantbezorgd.nl.” Ondanks dat het Restaurantbezorgd.nl heet, hebben de restauranteigenaren ook de mogelijkheid om de optie ‘Afhalen’ te selecteren in hun beheerportaal.

Beleving

De naam zegt het al, het platform is specifiek gericht op restaurants en dus niet op cafetaria’s, kebabzaken etcetera. Chiel legt uit: ,,Je gaat naar een restaurant voor beleving, voor kwaliteit, voor een avondje uit. Die beleving vind je als het ware ook op het platform.”

Waarom gratis

De hamvraag is natuurlijk waarom de jonge ondernemer de restauranthouders deze gratis mogelijkheid biedt. Hij heeft er zelf heel wat uren werk in zitten, maar verdient er niets aan. ,,Er zit voor mij oprecht geen commercieel doel achter. Een van mijn grootste hobby’s is uit eten gaan en lang tafelen. Daarom zie ik graag dat de restaurants op een goede manier door deze crisis komen. Als ik daar op deze manier iets aan kan bijdragen dan doe ik dat graag.’’

‘Hoe meer restaurants, hoe meer waarde’

Chiel is eigenaar van Media2Net, gevestigd aan de Industrieweg. Dat bedrijf ontwikkelt en realiseert websites en webwinkels en verzorgt online marketing. ,,Vier jaar geleden heb ik de stoute schoenen aangetrokken en ben ik voor mijzelf begonnen.’’ De jonge ondernemer hoopt nu vooral dat veel restauranteigenaren zich gaan aanmelden. ,,Dat is op dit moment het belangrijkste, want hoe meer restaurants erop staan, hoe meer waarde het krijgt.’’