Schippershuus: ‘Vaste gasten willen graag wat ophalen bij ons’

Hoogeveen - Restaurants en horecazaken zijn verplicht gesloten in verband met de coronacrisis. Wat doen Hoogeveense bedrijven om toch door te kunnen gaan?

Coffee to go op donderdag, vrijdag en zaterdag, in alle smaken die normaal ook worden geserveerd. Daarmee is horeca-ondernemer Gelco Groote van het Schippershuus vorige week van start gegaan. „Het wordt enorm gewaardeerd door de mensen die toch nog het centrum bezoeken om te winkelen.” Al voordat de horeca op last van de regering op slot ging, zag Groote de bui al hangen. „Ik heb voor het weekend al werktijdverkorting aangevraagd.”

Geen hobby’s

De horeca-sluiting valt hem persoonlijk best zwaar. „Horecamensen hebben geen hobby’s en als ze die dan al hebben draait het meestal om lekker uit eten gaan”, lacht hij. „Ik zei vorige week al tegen een collega-ondernemer: ergens lopen we straks geestelijk stuk.”

Mogelijk gaat Groote deze week zijn afhaalassortiment uitbreiden. „Ik was dat niet van plan, maar we worden gepusht. Onze vaste gasten willen graag wat ophalen bij ons.” Hij is blij met de steun, maar of dat door gaat hangt af van nieuwe restricties van het rijk. En wat wordt dat afhaalmenu dan? „Dat weet ik nog niet. We hebben diverse hardlopers zoals onze salades, flammkuchen en poke bowls. Poke bowls zijn Hawaïaanse gerechten met lauwe rijst en allerlei koude dingen. Die kun je fantastisch in een bak stoppen en thuis consumeren.”