Shoarmarestaurant Babylon: ‘Bezorgen deden we eerst amper’

Hoogeveen - Restaurants en horecazaken zijn verplicht gesloten in verband met de coronacrisis. Wat doen Hoogeveense bedrijven om toch door te kunnen gaan?

Bezorgen deden ze al wel bij shoarmarestaurant Babylon, maar niet veel. Dat is nu wel wat anders. Eigenaar Magdy Hanna sloot de deuren van zijn zaak aan de Schoolstraat twee dagen, maar besloot toen toch open te gaan voor afhaal en bezorging.

„Het gaat me vooral om de serviceverlening, niet zo zeer om geld verdienen. Ik zit hier al 25 jaar en heb veel vaste klanten. Mensen wilden na een week zelf koken denk ik weer onze lekkere shoarma.” Hanna is blij dat hij weer aan de slag kon: „Ik ben ook geen mens om thuis binnen te zitten.”

Het omschakelen naar veel meer bezorgen was even wennen. Hanna lacht: „Een van de dames die hier werkt heeft net haar rijbewijs. Die kan nu ook mooi helpen met het bezorgen.” Voor een totale sluiting is hij niet bang. „Als het moet, dan moet het.”