De Lekkernij: ‘Afhalen en bezorgen is mogelijk’

Hoogeveen - Restaurants en horecazaken zijn verplicht gesloten in verband met de coronacrisis. Wat doen Hoogeveense bedrijven om toch door te kunnen gaan?

Op de ramen van De Lekkernij, op de hoek van de Grote Kerkstraat-Hoofdstraat, staat het aangekondigd en ook op Facebook is het gemeld: afhalen en bezorgen van diverse gerechten is mogelijk.

,,Het loopt helaas echter nog geen storm’’, laat mede-eigenaresse Tineke Smit weten. ,,Mensen zijn het niet gewend van ons. Iemand die altijd al maaltijden bezorgt en aflevert zal veel meer klandizie hebben. Maar wie weet komt het nog wel op gang.’’

Kosten sparen

En dus is ze nu vooral druk met andere zaken zoals opruimen, ramen wassen en kijken welke etenswaren bij elkaar in de vriezer kunnen, zodat een van de vriezers wellicht uitgeschakeld kan worden. Alle beetjes helpen immers bij het besparen op de kosten. ,,Het is heel vervelend allemaal, maar het is niet anders. Je wilt graag anders, maar je mag niet. Dan houdt het gewoonweg op. We hebben geen andere keuze’’, stelt Tineke gelaten.