Het afhalen gaat heel geordend bij Feng Sheng

Hoogeveen - Restaurants en horecazaken zijn verplicht gesloten in verband met de coronacrisis. Wat doen Hoogeveense bedrijven om toch door te kunnen gaan?

Het leven van Xiaoyan Zhang en haar echtgenoot Frank van der Neut, eigenaren van chinees specialiteitenrestaurant Feng Sheng stond al langere tijd in het teken van corona. „We hebben nogal wat familie en vrienden in China. Gelukkig gaat het met hun allemaal goed”, vertelt Van der Neut.

Sinds een week is het restaurantgedeelte van Feng Sheng gesloten. Afhalen is wel mogelijk, op aangepaste tijden weliswaar. „Zeven dagen per week kan men hier bestellingen afhalen tussen 16.00 en 20.00 uur. Bezorgen doen we nog steeds niet.”

Het afhalen gaat heel geordend. „We geven een tijd mee dat het eten klaar staat. Met 30 seconden staat iedereen weer buiten. Mensen houden zelf heel goed de afstand in de gaten. Is er iemand binnen, dan wordt buiten gewacht”, zegt hij lovend over zijn klanten. „Als iedereen zich aan die spelregels houdt, kan het heel snel gaan.”

Omzetdaling, om te huilen

Wel merkt de ondernemer dat het aantal mensen dat eten komt halen daalt. „Het is significant minder. Om te huilen eigenlijk, het is nog niet de helft van normaal.” Toch probeert het echtpaar er het beste van te maken. „We proberen iedere dag af te sluiten met een positieve gedachte. Tot nog toe is dat gelukt.”