Knutselpakketjes van oma Peggy maken kleinkinderen blij

Hoogeveen / Assen - Door de uitbraak van het coronavirus volgen leerlingen noodgedwongen online de lessen en maken vanuit huis de opdrachten die ze van de leerkracht krijgen. Om de vrije tijd in te vullen krijgen de kinderen soms bewegingsoefeningen om te doen en via social media zijn diverse filmpjes beschikbaar met tips om je thuis bezig te houden.

De zusjes Jayda, Faith en Robyn Tanger uit Hoogeveen vermaken zich sinds kort met de knutselpakketjes die hun oma Peggy uit Assen voor hen samenstelt en opstuurt. Moeder Daniëlle Eiromkuy: „De kinderen zijn veel binnen en spelen af en toe in de tuin. Verder kleuren ze veel en we hebben het pakket Squla aangeschaft. Dat ze zich ook vermaken met de knutselpakketjes van hun oma Peggy is geweldig.”

Knutselpost

Peggy kwam op het idee nadat ze reacties kreeg dat het best lastig is om iets voor de kinderen te bedenken nu ze noodgedwongen thuis zijn. „Ik ben al enige tijd hobbymatig actief met creatieve bezigheden en kwam op het idee om knutselpakketjes met alle benodigdheden samen te stellen. Ze kunnen bijvoorbeeld hun eigen armbandjes maken en eventueel met hun naam door middel van letterkralen. En omdat ik het niet zelf naar ze toe kan brengen, stuur ik het op, knutselpost!”

Lievelingskleuren

De zusjes vinden het geweldig en hebben intussen de mooiste creaties gemaakt. „Oma Peggy weet precies wat onze lievelingskleuren zijn en heeft deze zorgvuldig voor ons uitgezocht.” Peggy's overige kleinkinderen, neefjes en nichtjes en ook kinderen van vrienden en bekenden hebben ook een knutselpakketje toegestuurd gekregen. Peggy: „Om de twee weken stuur ik de kleinkinderen een nieuw pakketje. Het is een kleine moeite en ik doe de kinderen er, aan hun reacties te horen, een groot plezier mee. Daar word je in deze bizarre tijd waar we nu in zitten toch blij van!”