Delicious Corner: 'Basic, maar lekker voedzaam en gezond'

Hoogeveen - Restaurants en horecazaken zijn verplicht gesloten in verband met de coronacrisis. Wat doen Hoogeveense bedrijven om toch door te kunnen gaan?

Elke dag een andere afhaalmaaltijd, high teas, tapasschalen in vier verschillende groottes. Het zijn een paar lekker dingen die Myranda de Groot van Delicious Corner nu aanbiedt om af te halen. „Twee weken geleden werd het al wat rustiger in haar zaak in De Wielewaal, maar toen de verplichte sluiting kwam, viel de omzet naar nul.”

Plan B

De onderneemster bedacht een plan B. „Je moet roeien met de riemen die je hebt. Dus ik zette diverse aanbiedingen op social deal en biedt afhaalmaaltijden aan op mijn Facebookpagina. Elke dag is het een ander menu voor 9,50 euro. Basic, maar lekker voedzaam en gezond. Zo was dat vorige week vrijdag mosterd óf tomatensoep, spitskoolstamppot met een speklap, een frisse salade en flaflip toe. Maaltijden moeten voor 14.00 uur besteld worden en kunnen vanaf 17.00 uur worden afgehaald”, legt ze uit. „Zo probeer ik het op te vangen.”

Redden doet ze het daar waarschijnlijk niet mee. „Een echte buffer heb ik niet. Ik wacht met spanning op meer nieuws over de Bbz-uitkering (Besluit bijstandverlening zelfstandigen) van het rijk.”